elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos participants del programa de capacitació laboral d'Almassora troben treball abans de finalitzar el curs

Dos participants del programa de capacitació laboral d'Almassora troben treball abans de finalitzar el curs

  La clausura del programa de capacitació laboral remunerada, desenvolupat per l'Ajuntament d'Almassora en col·laboració amb la Fundació Tot Units, ha evidenciat l'èxit de la iniciativa. Dos dels 11 participants han aconseguit trobar una ocupació durant el curs i ho han fet en les empreses en les quals ha realitzat les pràctiques.

  Tal com ha recordat als assitents el president de la fundació, Enric Reverter, “els protagonistes del canvi sou vosaltres mateixos”, en relació a la gran evolució que l'alumnat ha experimentat durant els últims tres mesos. Com a part de la formació, els homes i dones han après a realitzar treballs de jardineria, pintura i manteniment general, coneixements que han aplicat en la conservació del mateix Centre de Formació.

  Els regidors de Serveis Socials, Diana Belliure, i Joventut, Xavier Trenco, han participat en l'acte de lliurament de diplomes, durant el qual han assegurat que tant el consistori com l'equip de la fundació realitzarà un seguiment personal de cada beneficiari. “Una les missions fonamentals de l'administració local és crear treball i oportunitats i aquest programa ha complit sobradament aqueix objectiu”, ha assegurat Belliure.

  Els beneficiaris han completat una formació de 300 hores, 200 de les quals han correspost a tallers, classes teòriques i dinàmiques de grup. Altres 100 hores les han passat realitzant pràctiques en les empreses Cooperativa San José d'Almassora, Sabons Beltrán, Pamesa, Vidrepur, Reciplana, Estilcor i la Residència Municipal de Persones Majors i Dependents del municipi, una experiència que en paraules dels propis participants han resultat "molt enriquidora i útil".

  Durant els més de tres mesos que ha durant el programa, els assistents han rebut una beca de 10 euros diaris. Tots ells van ser seleccionats per a formar part d'aquesta experiència pionera en el municipi des del departament de Serveis Socials, que amb aquesta iniciativa comença a construir un nou model d'ajuda més enllà de l'assistencialisme econòmic. "A partir d'ara, continuarem guiant a aquests homes i dones pel camí del desenvolupament professional i personal que han començat ací", ha destacat Belliure.

  Pujar