elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres del trinquet d’Almassora encaren la recta final amb la construcción de les graderies

Les obres del trinquet d’Almassora encaren la recta final amb la construcción de les graderies
  • Ajuntament, Diputació i fons FEDER financen la inversió

El nou trinquet municipal d'Almassora encara la recta final de la seua construcció amb l'acabat de la graderia per al públic. Les obres estan cofinançades per la Unió Europea a través dels fons FEDER, la Diputació de Castelló i l'Ajuntament d'Almassora i acumulen una inversió de 429.511,38 euros (més IVA). Si no hi ha contratemps, la instal·lació estarà llesta aquesta tardor per a la inauguració i l'inici de l'activitat esportiva.

Al llarg de l'estiu, l'empresa adjudicatària ha acabat la coberta i els tancaments de xapa i, en aquests moments, els treballs se centren en culminar la zona de graderies que en el futur albergaran al públic dels entrenaments i partides. L'acabat de l'estructura de formigó i les escales de l'edifici situat a l'esquena del col·legi Errant Vilar són unes altres de les labors que executa l'adjudicatària en l'actualitat. A més, els operaris també han habilitat les dues pistes de ‘one wall’ al pati del col·legi, unes pistes dissenyades per a promocionar la iniciació a la pilota entre escolars.

Després de la seua obertura, el Servei Esportiu Municipal (SEM) disposarà d'una instal·lació per a acollir els entrenaments del Club Pilotari d'Almassora, així com les escoles de pilota valenciana que realitzen periòdicament. A més d'aquests entrenaments i competicions oficials, el trinquet estarà a la disposició dels centres escolars de la zona per a la realització de classes d'educació física. No en va, l'edifici disposarà de 1.200 metres quadrats distribuïts en tres plantes.

El complex està recollit en el Pla Director d'Instal·lacions Esportives Municipals com una de les mesures per a fomentar la pràctica d'esports tradicionals. També forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que va aconseguir la línia de subvencions europees sota el lema‘Una manera de fer Europa’. En aquest sentit, el pressupost total ascendeix a 890.000 euros (IVA inclòs), finançat amb 177.340 euros per la Diputació Provincial de Castelló i la resta de la inversió al 50% per l'Ajuntament d'Almassora i la Unió Europea.

Com detalla el projecte elaborat pels serveis tècnics municipals, el nou trinquet constarà de tres pisos, entre els quals es distribuiran els 1.200 metres quadrats d'aquest edifici. Destaca la utilització de pedra de 'bateig', un material habitualment present en la 'canxa' però que en la instal·lació d'Almassora estarà també en l''escala'. L'edifici serà totalment accessible i està previst que hi haja un espai reservat per a les persones amb mobilitat reduïda en la primera planta.

Pujar