1 d’octubre de 2020 1/10/20

La millor gastronomia mediterrània es dóna cita en la IX Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora

La millor gastronomia mediterrània es dóna cita en la IX Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora - (foto 1)
  • Des del 5 d'abril i fins a final de mes 16 locals s'uneixen a aquesta iniciativa gastronòmica

MÉS FOTOS
La millor gastronomia mediterrània es dóna cita en la IX Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora - (foto 2)
La millor gastronomia mediterrània es dóna cita en la IX Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora - (foto 3)
La millor gastronomia mediterrània es dóna cita en la IX Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora - (foto 4)

Per nové any consecutiu l'Ajuntament de Almasorra aposta per la gastronomia mediterrània, els seus productes i receptes amb la celebració de la IX Ruta de la Tapa i el Vi. Des d'aquest mateix divendres 5 abril i durant tot el mes d'abril els fogons de 16 locals se sumen a la iniciativa durant els caps de setmana oferint degustacions de diferents tapes.

Un total de 48 plats elaborats amb “productes de la terra i molt mediterranis”, i pensats per a tots amb receptes sense glútens i veganes, es converteixen en els absoluts protagonistes durant les pròximes setmanes. El preu també està pensant per a totes les carteres, perquè per tan sols tres euros podràs degustar-los tots els divendres, dissabtes i diumenges d'aquest mes.

A més, i amb motiu de la celebració de la Rompida de l'Hora de Tambors de Passió, el dijous 18 els bars i restaurants també serviran els plats de la ruta en horari nocturn.

Jurado professional

En aquesta novena edició s'ha introduït la figura del jurat professional, el qual seleccionara les tres millors elaboracions entre tots els negocis participants. Una motivació que, tal com explica el regidor de Comerç Roger Beltrán, ha sigut en part la causant del “alt nivell que les tapes tenen enguany”.

Com a part d'aquest jurat destaquen les figures de Pau Montero i Juan Francisco Andrés, professors de cuina i pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Costa de Flor del taronger de Castelló. Tots dos, juntament amb el vicepresident de Tambors de Passió, Oscar Blanch, han catat les 48 propostes i dictat un veredicte que no es coneixerà fins a l'equador de la ruta per a així contribuir a la promoció dels locals. 

En el que al vi es refereix aquesta nova edició de la ruta compta amb la col·laboració del proveïdor local Diví Vins, qui ha seleccionat els caldos Flor de Taronger (Cellers Flors, IGP Castelló), Biberius roure (Cellers Comenge, DO Ribera del Duero) i Ceps Antics Selecció Privada (Cellers Martínez Corta, DO La Rioja) per a regar les tapes, després de la bona acceptació que aquests vins han tingut en anteriors edicions. Però a més de vi, els assistents també podran demanar aigua, refrescos o cervesa per a acompanyar els plats.

App mòbil gratuïta

D'altra banda, a més de gaudir de la cultura de la tapa mediterrània les persones que s'animen a participar en la IX Ruta de la Tapa i el Vi podran descarregar-se l'aplicació oficial per a puntuar les millors propostes. 

L'aplicació, que ja es troba disponible per a IOS i Android, és gratuïta i permet als usuaris marcar els seus plats favorits, conéixer els ingredients i veure les fotos de cada tapa i situar els locals en el mapa.

Pujar