28 de gener de 2020 28/1/20

El V Mercat de la Taronja torna avui a Almassora

El V Mercat de la Taronja torna avui a Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El V Mercat de la Taronja torna avui a Almassora - (foto 2)

  El V Mercat de la Taronja ha tornat a obrir les seues portes aquest matí a Almassora per a promocionar els cítrics locals i defensar el comerç just per als agricultors de la zona. Una representació municipal s'ha acostat fins a la plaça d'Espanya per a conèixer l'oferta d'aquesta edició, els organitzadors de la qual han pactat el preu de venda en cinc quilos de taronges a tres euros.

  Aquest cèntric enclavament és l'escenari triat pels productors per a vendre les seues collites directament als clients cada matí de diumenge de 9.00 a 13.00 hores. A més, aquesta edició no compta amb un calendari límit, per la qual cosa el Mercat de la Taronja finalitzarà quan els participants esgoten la producció de la temporada.

  "La col·laboració de la cooperativa agrícola San José ha sigut definitiva per a promocionar un any més els productes de la terra i assegurar la venda directa de les taronges de l'hort al consumidor, sense passar per intermediaris, i amb un producte de primera qualitat", ha assenyalat el regidor de Comerç, Santiago Agustí, durant la inauguració de la mostra, a la qual també han assistit la gerent de la cooperativa, Carmina Jorques, i el president de CaixAlmassora, Miguel Serra.

  L'edil ha assenyalat que segueixen obertes les inscripcions per a participar al costat dels dos agricultors que es van sumar l'any passat i que repeteixen en aquesta ocasió. Els propietaris de finques de cultiu que desitgen vendre en la plaça d'Espanya cada diumenge han d'emplenar una fitxa amb la varietat de cítrics que cullen, el terme i partida en què es conreen, a més de la superfície de la finca, el polígon i la ubicació de la parcel·la. Tot açò permet controlar la compravenda al públic i garantir que el producte compleix amb els requisits legals.

  El regidor de Comerç ha incidit que els agricultors no paguen cap taxa per la instal·lació dels expositors en aquest Mercat de la Taronja. "La intenció és oferir-los totes les facilitats que estan al nostre abast perquè un sector tan llastrat per l'absència de preus justs i la competència de les grans distribuïdores dispose dels màxims avantatges per a vendre la producció als seus veïns", ha defensat Agustí.

  La cooperativa agrícola San José també ha incidit en el compromís dels participants d'oferir una fruita de màxima qualitat, neta i lliure d'insectes i plagues i ajustada al calibre comercial que impera en el mercat. Quant a les condicions de la instal·lació, els venedors s'encarreguen del seu expositor i de la higiene de la plaça una vegada finalitzada cada edició del mercat.

  Pujar