26 de setembre de 2020 26/9/20

El VI Mercat de la Taronja marca l'inici la temporada citrícola a Almassora

El VI Mercat de la Taronja marca l'inici la temporada citrícola a Almassora - (foto 1)

    La inauguració de la sisena edició del Mercat de la Taronja aquest matí oficialitza l'inici de la temporada citrícola en el municipi. Des d'avui i fins que acabe la collita, els veïns podran adquirir, directament dels agricultors, taronges i llimes cada diumenge entre les 9.00 i les 13.00 hores.

    Pel que respecta els preus, els expositors han pactat un import molt avantatjós per als clients, el quals podran emportar-se a casa quatres quilos de taronges per tres euros o un quilo de llimes per un euro. “Les fruites estan en un moment òptim i tenen la frescor que garanteix el fet que siguen els propis productors els que les venen”, ha assegurat el regidor d'Agricultura, Roger Beltrán.

    L'edil ha visitat els llocs en companyia la gerent de la Cooperativa Agrícola San José, Carmina Jorques, i el president de CaixAlmassora, Miguel Serra, a més d'una representació de la corporació municipal. “Aquesta iniciativa, que impulsem en col·laboració amb la cooperativa, acosta als consumidors productes de qualitat i de proximitat i facilita als agricultors la venda, ja que permet prescindir dels intermediaris”, ha destacat Beltrán.

    Cal destacar que la cooperativa i el consistori mantenen oberta la inscripció per a tots aquells productors que desitgen vendre els seus productes en el Mercat de la Taronja. Els interessats hauran de formalitzar el tràmit en el departament d'Agricultura de l'Ajuntament d'Almassora. Per a posar els seus productes a la venda, els cítrics hauran de complir amb els calibres i la frescor exigits i hauran de ser presentats nets i sense plagues en la parada.

    Pujar