2 de desembre de 2020 2/12/20

El mercat de la platja d'Almassora obri avui les seues portes després de la municipalització de la gestió

El mercat de la platja d'Almassora obri avui les seues portes després de la municipalització de la gestió - (foto 1)

  El mercat dominical de la platja d'Almassora obri avui les seues portes després de la municipalització de la seua gestió, que en els últims quatre anys va recaure en una empresa externa. Després de la finalització del contracte en 2016, l'equip de govern s'ha fet càrrec de l'organització d'aquests punts de venda, igual que ocorre amb el mercat del casc urbà. El consistori va oferir per a aquest espai comercial 50 llocs de venda que s'han cobert íntegrament.

  Aquesta iniciativa tenia com a objectiu agilitzar i facilitar als comerciants ambulants l'ocupació d'un d'aquests llocs en aquest espai comercial. D'aquesta forma, els comerciants no han de tramitar amb intermediaris i el seu benefici econòmic és superior al que percebien fins avui ja que el consistori únicament cobra la taxa que correspon per l'ordenança municipal.

  Els interessats en l'oferta van tenir fins al passat 15 de maig per a presentar les seues sol·licituds. L'Ajuntament va cercar així incentivar l'arribada de comerciants a un espai a l'aire lliure que considera molt atractiu i un punt fort per a la costa d'Almassora. El procés per a la gestió dels llocs ha comptat amb la supervisió dels tècnics de Comerç de l'Ajuntament per a garantir la seua transparència.

  Aquests 50 llocs de venda seran els encarregats de dinamitzar el recinte de compres de la platja cada diumenge. El recinte de compres romandrà obert tots els diumenges des d'avui fins al 17 de setembre, tots dos inclosos. L'horari de venda serà des de les 8.00 fins a les 13.00 hores.

  “Durant el primer cap de setmana en el qual els més menuts ja tenen vacances, molts veïns ja es muden a la platja, per la qual cosa era necessari que el mercat de la platja començara avui la seua activitat; a més, amb la municipalització de la gestió hem facilitat l'arribada de molts comerciants que es reuniran cada diumenge en aquest recinte de compres”, ha destacat el exconcejal de Comerç, Santiago Agustí, que aquesta setmana ha traspassat les competències al nou regidor de l'àrea, Roger Beltrán.

  Mercat d'antiguitats

  A més, la regidora de Platges, Amaya Gómez, ha comunicat que l'espai comercial de la platja explicarà també des d'aquest estiu amb la celebració del mercat d'antiguitats, organitzat per l'associació La Vila. Així, membres de l'agrupació i de la corporació municipal cerquen aprofitar l'arribada de veïns a les seues llars de la costa, ja que el lloc habitual del mercat d'antiguitats fins ara havia sigut la plaça de la Picaora. 

  Pujar