21 de setembre de 2020 21/9/20

El Mercat Central d'Almassora obri una escola de cuina

El Mercat Central d'Almassora obri una escola de cuina - (foto 1)

  El Mercat Central d'Almassora veurà com una de les seues parades es transforma és una escola de cuina durant els pròxims mesos. I és que a partir del pròxim dimarts 12 de març i fins al 7 de maig, la cuinera Mercedes Feliu impartirà classes en aquestes instal·lacions amb l'objectiu d’"ensenyar el públic a cuinar amb productes de temporada, a aprofitar tots els excedents i no tirar res al fem i a apreciar la qualitat dels aliments que trobem en els nostres mercats".

  La iniciativa ‘Cuina de Mercat’ ha sigut impulsada per la Regidoria de Comerç i aspira a "convidar a la ciutadania a recuperar el costum de comprar en el Mercat Central i ajudar al fet que les noves generacions sàpien com identificar els productes de proximitat i de qualitat", en paraules de l'edil responsable de la delegació, Roger Beltrán. L'edil ha destacat que  “cuinar en família i per a la família és una manera de transmetre tradicions” i ha convidat a veïnes i veïns a participar les sessions.

  Així doncs, les classes de cuina tindran diferents temàtiques i s'adaptaran a context i els costums del moment. Per això durant la primera sessió, l'alumnat aprendrà a preparar plats amb la taronja com a base i, en aquesta ocasió, Feliu ha seleccionat receptes que poden funcionar com a plat principal, com unes cloïsses amb cítrics. La cuinera vol oferir un al·licient als assistents i "allunyar-nos dels típics dolços que solem cuinar amb aquest ingredient".

  En la segona classe, i coincidint amb l'inici de la IX Ruta de la Tapa i el VI, els cuiners i les cuineres hauran d'utilitzar la imaginació per a preparar (sota les instruccions de la professora) una selecció d'aquests plats en miniatura amb els productes dels llocs del mercat, mentre que la classe del 26 de març tindrà com a objectiu que el públic aprenga a cuinar peixos com el bacallà, el rap o la corbina en diferents preparacions.

  Per al 23 d'abril, el Mercat Central obrirà la cuina als més xicotets de la casa perquè durant les vacances escolars de Pasqua aprenguen a cuinar mones. Finalment, el 7 de maig, el calendari festiu marcarà també el ritme de les classes de cuina i Feliu ensenyara al seu alumnat a preparar receptes tan típiques d'aquestes celebracions, com una “cassola del llaurador”.

  Cal assenyalar que totes les sessions començaran a les 10.00 horas i està previst que finalitzen entorn a les 12.00 del migdia. La inscripció en aquestes activitats serà gratuïta per a la ciutadania, que haurà d’apuntar-se prèviament en el SIAC. Així mateix, tots els llocs del Mercat Central disposen de còpies de la instància requerida per a reservar plaça.

  Pujar