6 de juliol de 2020 6/7/20

Majors i xicotets comparteixen una jornada de jocs a Almassora

Majors i xicotets comparteixen una jornada de jocs a Almassora  - (foto 1)

  La plaça Pere Cornell serà el punt de trobada de les activitats lúdiques que reuniran a desenes de persones majors i xiquets i xiquetes durant tot el dia d'avui. En la primera sessió de jocs han participat els usuaris de la residència de la tercera edat d'Almassora i l'alumnat del CEIP Errando Vilar. A la vesprada, la sala d'activitats a l'aire lliure romandrà oberta des de les 17.30 hores perquè majors i xicotets puguen compartir unes hores de diversió.

  Aquestes activitats estan incloses en la programació de la primera Setmana de les Persones Majors, orientada a millorar la salut i la qualitat de vida dels ancians. “Aquest tipus d'oci intergeneracional és terapèutico per a les persones majors, que se senten integrades en poder passar temps i compartir experiències amb els xicotets”, ha manifestat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure.

  L'edil ha felicitat als xics i xiques de 6º de Primària d'Errando Vilar, els qui han transportat als ancians des de la residència fins a la plaça després de formar-se com a Transportistes Voluntaris de Iaios i Iaies (TVI), un programa promogut des del geriàtric i en el qual participen tots els col·legis del municipi i el CEIP Bernat Artola de Castelló. Belliure ha assegurat que els escolars “han superat amb nota les primeres pràctiques com a transportistes i han aplicat perfectament les indicacions que el personal de la residència els ha donat”.

  Per a la jornada d'avui, l'Ajuntament d'Almassora també ha programat a les 17.00 hores una xarrada informativa sobre fibromiàlgia amb l'entitat local Alfial, formada per familiars i afectats per la malaltia. A la mateixa hora, demà divendres, l'Associació Provincial de Familiars de Persones amb la Malaltia d'Alzheimer oferirà una sessió informativa entorn a aquesta dolència.

  Cal recordar que els actes d'aquesta primera Setmana de les Persones Majors van començar dilluns passat 2 d'octubre i han suposat la realització de tallers de meditació i risoteràpia. Les veïnes i els veïns també han participat en les sessions de valoració de l'estat físic que han servit per a mesurar la seua força, equilibri i habilitats. En aquest sentit, Serveis Socials ha programat un taller de prevenció que constarà de 10 sessions i que començarà el pròxim 16 d'octubre, en el qual els assistents practicaran exercicis per a enfortir la musculatura i reduir el risc de caigudes.

  Pujar