6 de desembre de 2019 6/12/19

L'obertura de l'ITC genera 40 llocs de treball a Almassora

L'obertura de l'ITC genera 40 llocs de treball a Almassora - (foto 1)

  El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat aquest migdia l'Institut de Tecnologia Ceràmica d'Almassora que, en el seu primer mes en funcionament, ha suposat la creació de 40 llocs de treball en la localitat. L'edifici, abanadonado des de 2010 en el SUPOI-8, opera ja en la investigació de la indústria 4.0 amb reptes com la digitalització, l'eficiència energètica i la millora de la competitivitat.

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha celebrat la creació de "ocupació estable i de qualitat" en l'epicentre del sector tauleller de la província. "No en va, aquest edifici està enclavat en el centre neuràlgic de la ceràmica, en el polígon que ofereix parcel·les més àmplies a la indústria i amb connexions de primer nivell cap a Onda, Vila-real i l'Alcora", segons la primera edil.

  En aquest sentit, Galí ha incidit el projecte d'Almassora per a millorar prop de dos milions de metres quadrats de superfície industrial. Es tracta de les memòries elaborades amb motiu de la participació de la localitat en les subvencions de la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

  Els projectes, valorats en quasi 800.000 euros, preveuen "millorar la senyalització, seguretat viària, la imatge, zones verdes, vies de connexió per al transport, fibra òptica i d'altres elements que ens reclama el sector per a fer-lo més potent", segons Galí. El Ramonet, Mijares, Pla de Museros i SUPOI-5 complementarien així les seues instal·lacions per a fer front als reptes de la indústria ceràmica que, en el cas d'Almassora, ha situat ara el seu centre d'investigacions en el SUPOI-8.

  La primera edil ha recorregut les instal·lacions al costat del President; la rectora de l'UJI, Eva Alcón; i el president de l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE), presidida per José Castellano. L'edifici, que va costar 2,4 milions d'euros i va estar abandonat des de la seua construcció en 2010, ha sigut objecte de millores en les seues instal·lacions per a adequar-les als nous usos.

  Des del mes passat, el personal que treballa en aquest recinte s'ocupa de desenvolupar projectes d'I+D+i estratègics per a les empreses, accions d'assessorament tecnològic a les indústries ceràmiques, serveis tècnics avançats per a la caracterització de matèries primeres, productes semielaborats i producte acabat, a més de formació dels tècnics del sector ceràmic.

  ocultar
  L'obertura de l'ITC genera 40 llocs de treball a Almassora
  Pujar