5 de desembre de 2019 5/12/19

L'autobús a la UJI, primera licitació electrònica a Almassora

L'autobús a la UJI, primera licitació electrònica a Almassora - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha presidit aquest matí la primera sessió per a la licitació d'un contracte municipal sense papers. Es tracta del servei de transport a la Universitat Jaume I, un procés que els tècnics municipals han cursat per primera vegada a través de la plataforma virtual exclusivament. D'aquesta manera, la localitat fa un pas nou cap a la administració electrònica per a eliminar el consum de paper en les instal·lacions municipals.

  Contractació, Informàtica, Secretaria i Intervenció participen en aquesta experiència pilot "que és l'origen de moltes més perquè ens hem compromès al fet que a partir d'ara les plataformes virtuals substituïsquen al paper". Al marge de l'estalvi, els tècnics han incidit que el procés a través d'aquest canal telemàtic suposa un reforç de la transparència en la gestió municipal.

  Segons han explicat, cada pas del procés per a la licitació, l'antiga obertura de sobres, la proposta d'adjudicació i la pròpia adjudicació queda gravat en el sistema de manera automàtica i genera un registre protegit de qualsevol ingerència. Així ho ha comprovat la primera edil des dels equips informàtics instal·lats en l'Ajuntament d'Almassora per a seguir aquest nou tràmit.

  Els tècnics implicats en aquesta contractació van realitzar ahir una prova pilot per a assegurar-se que el procés programat per a avui funcionaria correctament, com ha ocorregut. "Passos tan importants com aquest poden generar reticències al principi, o fins i tot algún problema tècnic, però guanyar en eficiència i caminar cap al paper 0 és una obligació que està per sobre de les dificultats que tenen tots els processos en els seus inicis", ha ressaltat Galí.

  L'obertura d'ofertes, que eren sobres fins a l'activació avui de l'administració electrònica, és el pas previ a l'adjudicació del servei d'autobús a la UJI. El plec de condicions va estimar el cost del servei en 51.571, 17 euros anuals. L'empresa adjudicatària que resulte guanyadora del concurs públic haurà de facturar mensualment el 60% dels costos a l'Ajuntament de Borriana i el 40% restant al d'Almassora.

  En aquest sentit, el regidor de Joventut d'Almassora, Xavier Trenco, ha reiterat els avantatges d'aquest servei que la localitat comparteix amb Borriana per a reduir costos a ambdues administracions i, al temps, oferir millors horaris als usuaris del transport fins a la universitat.

  Entre els requisits per a les empreses interesses figura que els cotxes tinguen una antiguitat de menys de sis anys, així com garantir un vehicle de reserva amb característiques idèntiques o superiors a l'autobús habitual, que haurà de poder acudir als punts on siga requerit en menys de 30 minuts.

  ocultar
  L'autobús a la UJI, primera licitació electrònica a Almassora
  Pujar