16 de febrer de 2020 16/2/20

L'alumnat d'Ochando, 'arquitecte' de la remodelació de l'entorn del seu col·legi

L'alumnat d'Ochando, 'arquitecte' de la remodelació de l'entorn del seu col·legi - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Almassora invertirà 80.000 euros a remodelar l'entorn del col·legi Germans Ochando segons el disseny elaborat pel propi alumnat del centre. La comunitat educativa va proposar al consistori que els xicotets redactaren les bases d'aquesta intervenció per a fer-los partícips de la transformació de la ciutat. L'administració local va acceptar la proposta que ara millorarà la imatge i facilitarà l'accés a la plaça.

    La regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, recorda que "va ser una demanda del cinquè curs de Primària que ens va semblar molt interessant per a fomentar la participació ciutadana des de la infància". El col·legi va incorporar aquesta activitat a la seua agenda acadèmica i va traslladar els esbossos al departament municipal perquè els tècnics tingueren en compte les seues consideracions a l'hora d'actuar per a solucionar els problemes de mobilitat i accessibilitat.

    Així ho han fet en aquest espai del carrer Sant Pere. El disseny de la illeta, tal com van sol·licitar els xicotets, conserva els arbres existents i afig zones d'ombra i jocs. A més, el tràfic tindrà nova configuració per a solucionar l'embut que es crea en aquest espai, sobretot coincidint amb les entrades i eixides de l'alumnat del col·legi Germans Ochando.

    D'aquesta forma, la illeta que queda en els voltants del centre educatiu millorarà la seua imatge i permetrà l'ús per part dels més xicotets. Segueix també la tònica de la resta de parcs infantils instal·lats en els dos últims anys quant a l'aposta per l'accessibilitat. Igual que els de Pere Cornell, Verge del Rocío, Santa Isabel o Picaora, el recinte de nova creació evitarà els obstacles per a facilitar l'entrada de carros de bebè i cadires de rodes.

    Martinavarro ha agraït la col·laboració del col·legi Germans Ochando "per apostar per la participació dels més xicotets en les decisions que suposen canvis en la seua ciutat". Exemple d'açò, ha indicat l'edil, va anar el ple infantil celebrat a l'inici de l'any i en el qual els participants van sol·licitar a l'equip de govern més zones d'esbarjo i espais verds com el dissenyat ara per a l'entorn del seu col·legi.

     

    Pujar