28 d’octubre de 2020 28/10/20

L'agricultura ecològica compleix una dècada a Almassora

L'agricultura ecològica compleix una dècada a Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'agricultura ecològica compleix una dècada a Almassora - (foto 2)

  El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Almassora celebra enguany la seua primera dècada de recerca de l'agricultura ecològica. Per a festejar aquesta dècada de promoció ha preparat una sèrie d'activitats que començarà amb el curs teòric-pràctic que impartirà entre els dies 14 de març i 10 de juny. El preu de la matrícula és de 15 euros per a la part téorica i 15 euros corresponents a la pràctica.

  La regidora de l'àrea, María José Tormo, ha destacat la labor del departament després d'una dècada de difusió d'aquesta pràctica, "efemèride que celebrem sota el lema AlmassorAgroecològica, 10 anys sembrant la llavor". Tormo ha animat als interessats a inscriure's a través del correu electrònic sostenibilitat@almassora.es o mitjançant el telèfon 618 940 825 i ha agraït a Sabons Beltrán la seua col·laboració durant aquest temps, que en aquesta edició es materialitzarà en carpetes per a l'alumnat del curs.

  El consistori també potencia l'agricultura ecològica a través de les 31 parcel·les de titularitat municipal que gestionen els propis veïns al costat del jardí Manolo Pesudo. A aquestes se sumarà el solar de 666 metres quadrats en els voltants del Grup Pío XII, que ha oferit a Creu Roja per a la seua dedicació a finalitats socials. L'objectiu és que les famílies que pateixen dificultats tinguen un espai per a conrear fruites, verdures i hortalisses per a autoconsumo i que els servisca, al seu torn, com a fórmula d'integració social.

  L'Ajuntament s'ofereix a condicionar els terrenys (clos, instal·lació de regadiu i subministrament d'aigua), mentre que Cruz Roja Almassora identificaria a les famílies que compleixen els requisits per a assumir la gestió de l'hort. Els beneficiaris del programa es quedarien les collites per a autoconsumo i tindrien l'oportunitat de relacionar-se en aquest espai comú.

  Pujar