15 de desembre de 2019 15/12/19

El jutjat desestima el recurs de Sergio Manrique per les assignacions als grups municipals

El jutjat desestima el recurs de Sergio Manrique per les assignacions als grups municipals - (foto 1)

  El jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha desestimat el recurs de reforma interposat per Sergio Manrique Ramos (exconcejal de Se Puede Almassora) contra la desestimació de la denúncia que va presentar en el seu moment pel suposat ús irregular de les assignacions que van rebre els grups municipals PSPV, PP i Compromís en els exercicis 2007 i 2011.

  "Les despeses realitzades pels grups polítics de la subvenció aprovada per l'equip de govern del consistori, a la vista de les factures aportades pel denunciant, no constitueixen il·lícit penal", assenyala l'escrit del jutjat. "Hem de tenir present que un delicte és tot acte o omissió contrari a la llei previst i sancionat penalment per la mateixa. Els fets descrits en la denúncia no constitueixen infracció penal alguna", incideix la magistrada.

  Cal recordar que aquesta part va dictar acte acordant el sobreseïment provisional del cas el 16 de novembre de 2016. La representació de Manrique, edil no adscrit després de la seua eixida de l'agrupació Se Puede, va presentar recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació. El Ministeri Fiscal va sol·licitar la desestimació del recurs i la confirmació de la resolució recorreguda, igual que la defensa del PSPV i del PP d'Almassora.

  L'acte emès ahir pel jutjat de Castelló incideix que "la Llei de Règim Electoral General 5/85 de 19 de juny arreplega en els articles 135 a 150 els delictes electorals, entre els quals no es troba la conducta descrita pel denunciant", per la qual cosa només cap la resolució en apel·lació de l'Audiència Provincial de Castelló.

  ocultar
  El jutjat desestima el recurs de Sergio Manrique per les assignacions als grups municipals
  Pujar