19 de febrer de 2020 19/2/20

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere arriba a Almassora

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere arriba a Almassora - (foto 1)
  • La Regidoria d’Igualtat ha organitzat activitats gratuïtes per a la data

Almassora s'uneix als actes del pròxim 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere. La Regidoria d'Igualtat ha preparat activitats gratuïtes durant la setmana en diferents punts de la localitat. La plaça Pere Cornell, el consistori local, la Casa de la Cultura i un lloc en el mercat ambulant del pròxim divendres 22 acolliran les diferents accions.

La primera activitat, denominada ‘Sabates Roges’, va anar dijous passat 14 i dilluns 18 de novembre a la Sala de Formació de l'Ajuntament d'Almassora. Durant dues hores, les persones participants van recollir i van pintar de color roig diferents parells de sabates per a simbolitzar la sang de les víctimes per violència de gènere. Dilluns que ve 25 de novembre s'exposaran en la plaça Pere Cornell.

Lligat amb l'activitat anterior, el dilluns 25 a les 11.30 hores tindrà lloc l'acte institucional en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència de Gènere en la plaça Pere Cornell. L'acte consistirà en una concentració amb la lectura del manifest i la presentació de la instal·lació de les ‘Sabates Roges’. Cada parell de sabates simbolitza l'assassinat d'una dona i estaran exposats durant dos dies en aquesta plaça amb el nom de cada dona víctima de la violència de gènere.

A més, divendres que ve 22 de novembre, des de les 9.30 del matí fins a les 12.30 hores arriba el torn del punt d'informació en el mercat ambulant d'Almassora. Sota el títol de ‘Creant xarxes contra la violència de gènere’, la Fundació Isonomia (Universitat Jaume I) realitzarà tallers de sensibilització al voltant d'aquest problema. La regidora d'Igualtat, María José Tormo, ha declarat que “és un orgull poder organitzar totes aquestes activitats tan necessàries i comptar amb el suport de tants veïns que se solidaritzen amb una causa tan greu”.

Finalment, la Regidoria de Cultura també ha volgut participar en aquests actes. Per a això, la companyia Teatre del Contrahecho actuarà a la Casa de la Cultura diumenge que ve 24 de novembre a les 19 hores amb entrada gratuïta. L'obra es titula ‘Segarem ortigues amb els tacons’ i mostra una reflexió sobre les dones, el feminisme, el masclisme i la prostitució.

Pujar