13 de juliol de 2020 13/7/20

Un nou incendi provocat amenaça el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars

Un nou incendi provocat amenaça el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un nou incendi provocat amenaça el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars - (foto 2)

  La nit del dissabte al diumenge un nou foc provocat a la zona de les Revalladores del terme d'Almassora (Castelló) va amenaçar la integritat d'una part del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. En aquesta ocasió l'incendi ha cremat uns 200 metres quadrats de vegetació palustre. El foc ha tingut lloc molt a prop de la ciutat d'Almassora, justament davall de la finca dels Milionaris i a la vora de l'anomenada caseta dels moros. Durant el dia es tracta d'una zona molt freqüentada per caminants que fan la ruta verda, veïns que passegen els gossos i altres usuaris com per exemple esportistes però durant la nit canvien els protagonistes, ja que es converteix en un enclavament on abunden els vàndals. «En aquesta ocasió el darrer incendi ha cremat uns 200 metres quadrats de vegetació del riu però el més preocupant és que quasi ha arribat a cremar la repoblació de pins que tenim a la zona, de fet un pi ha quedat calcinat», ha explicat Javier Rodríguez, un dels dos guardes del Consorci riu Millars que durant el matí del diumenge es va trobar amb la zona cremada.

  Cal recordar que durant les últimes setmanes s'han produït més de 10 focs provocats en la mateixa zona de les Revalladores d'Almassora. La nit és el moment triat pels vàndals per botar foc a aquest indret del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. «Durant les últimes setmanes hem comprovat com s'han fet diverses fogueres justament davall de la torre mirador de fusta que hi ha als Revalladors. A més els responsables de les mateixes trenquen les tanques de fusta per alimentar el foc. És molt perillós el que fan, ja que es podria cremar la torre de fusta i provocar alguna desgràcia. Nosaltres hem avisat a la Policia Local d'Almassora perquè incremente la vigilància nocturna per aquesta zona del riu», ha detallat finalment el guarda del Consorci.

  Prohibit fer foc a la zona dels Alters

  El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars formada pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana recorda que està totalment prohibit fer foc a la zona dels Alters per tal de cremar rostolls procedents de restes agrícoles. Divendres passat la guarderia rural del Consorci aletarda per un fum dens i persistent va haver d'acudir urgentment a la zona dels Alters i fer apagar eixe foc als seus causants. Segons la guarderia rural els responsables es van excusar amb el fet que és hivern per tal de poder cremar restes procedents de l'agricultura. Però en cap moment de l'any es poden cremar rostolls i ni tan sols utilitzar cap tipus de torradora com puga ser un paeller o una barbacoa.

  Pujar