elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una imatge d'Ester Edo guanya el I Concurs de Fotografia per la Igualtat d'Almassora

Una imatge d'Ester Edo guanya el I Concurs de Fotografia per la Igualtat d'Almassora

    El jurat del I Concurs de Fotografia per la Igualtat ha triat el treball de la almassorina Ester Edo Nebot com a guanyador del certamen, convocat amb motiu de la mes de la dona celebrat al municipi en març. La imatge, que porta per títol ‘Patrulla de Neteja”, mostra a un pare que “fa entrendre els seus fills que si tota la família treballa en grup i coopera, la neteja de la casa costa molt menys i és divertida”, en paraules de la pròpia autora.

    L'obra d'Edo, “reflecteix a la perfecció l'esperit d'aquest concurs, en el qual volem mostrar com els homes desenvolupen tasques domèstiques i de cures i també com és possible gaudir d'aqueixos moments de dedicació a la família i pel ben comú”, ha destacat la regidor de l'àrea. Aquest esperit també ha quedat plasmat en les instatáneas d'Albert Renau Gil, ‘Estenent siluetes’, i José Cintes Albiol, ‘Mujeres y hombres. Niños y niñas’, segon i tercer classificat – respectivament- del certamen.

    En el jurat encarregat de triar les obres guanyadores han participat la mateixa Nicolau i la representant de la Fundació Isonomía, M.ª José Ortí, a més del coordinador de Serveis Socials, Primitiu García. “En tots els treballs presentats prevalia la qualitat i també tots ells complien amb les bases del concurs, la qual cosa ens ho ha posat molt difícil”, ha assegurat la regidora, qui ha agraït a tots els artistes la participació.

    Cal destacar que les imatges guanyadores seran exposades en el Mercat Central, al costat d'una col·lecció d'escultures basades en la inclusió, a partir del pròxim 15 de juny. El consistori també farà lliurament d'un xec a la guanyadora per valor de 300 euros, mentre que l’obra triada en segona posició es portarà 200 euros i el creador de la tercera classificada obtindrà una recompensa de 100 euros.

    Pujar