18 de gener de 2021 18/1/21

Igualtat programa un cicle de cinema i tallers d'expressió en els centre socials d'Almassora

Igualtat programa un cicle de cinema i tallers d'expressió en els centre socials d'Almassora   - (foto 1)

  La Regidoria d'Igualtat de l'Almassora aspira a omplir d'activitat els centres socials del municipi durant la tardor a través de diverses iniciatives culturals gratuïtes, com a sessions d'expressió sensorial i un cicle de cinema i debat. Els espais de Corell, Fátima, Sant Felipe i Ca la Vila acolliran una programació pensada per a "dinamitzar els centres i convertir-los en espais de convivència i debat", ha assegurat l'edil de l'àrea, Susanna Nicolau.

  La primera de les propostes presentades per Nicolau són els tallers d'expressió i desenvolupament de les capacitats artístiques i sensitives, orientats a activar el bon humor. Igualtat ha creat un total de 60 places, reservades per a qualsevol persona empadronada a Almassora i major de 30 anys que s'inscriga abans del dijous 5 d'octubre. Les sessions començaran el 16 d'octubre i es desenvoluparan tots els dilluns al matí al centre social de Sant Felipe i a Ca la Vila. Els dimecres a la vesprada els veïns de Corell podran gaudir d'aquesta activitat mentre que els dijous, també en horari vespertí, arribarà el torn del local social de Fátima.

  Pel que fa a la propostes cinematogràfiques, els tres títols triats són "pel·lícules amb una perspectiva de gènere molt clara, que conviden a reflexionar sobre el paper que juguen les dones en certs contextos socials i que trenquen amb els estereotips clàssics", ha explicat la regidora almassorina. Les projeccions es realitzaran en l'espai de Sant Felipe i, després del visionat, l'agent municipal d'igualtat, Ana García, dirigirà col·loqui orientat a extraure els missatges de les cintes.
  Així doncs, el Cicle de Cinema d'Igualtat començarà el pròxim 26 d'octubre amb la projecció de la pel·lícula nord-americana 'Pequeña Miss Sunshine'. A aquesta sessió li seguiran la passada de l'espanyola 'Volver', de Pedro Almodóvar, el 23 de novembre i, el 14 de desembre, la del film britànic 'Les xiques del calendari'.

  'Fes tractes amb el bons tractes'

  La campanya promoguda pel departament d'Igualtat ha començat aquesta setmana als IES Álvaro Falomir i Vila-roja, en els quals l'agent municipal ha impartit sengles sessions centrades a fomentar les actituds de respecte i igualtat en el context festiu. La iniciativa, que el consistori engegarà durant les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, arribarà aquesta vesprada l'Ateneu Jove, on els membres de la Casa de Joventut d'Almassora participaran en la xarrada informativa oferida per l'Ajuntament d'Almassora i prestaran la seua col·laboració durant la setmana de celebracions.

  Pujar