Castellano

Grup Pamesa obrirà la seua tercera mina d'argila a Terol després d'obtenir l'aprovat ambiental

Grup Pamesa obrirà la seua tercera mina d'argila a Terol després d'obtenir l'aprovat ambiental
  • Aquesta explotació generarà uns cent llocs de treball: per a l'extracció d'argila i per al transport fins a Castelló

L'Institut Aragonès de Gestió Ambiental (INAGA) ha aprovat a Grup Pamesa la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per a l'obertura d'una mina d'argila blanques i sorres feldspàtiques a Estercuel. La mina, anomenada Elena, extraurà al voltant de 400.000 tones d'argila anualment, en un període estimat d'activitat de 24 anys.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, l'aprovació de la DIA imposa una sèrie de mesures per assegurar la conservació del jaciment arqueològic Penya Rossa, com mantenir els camins d'accés i les basses resultants de l'explotació carbonífera de la Companyia General Minera. Aquesta concessió minera ocupa una superfície total de 80 hectàrees entre el terme municipal d'Estercuel i Gargallo, i, per iniciar la seua activitat, Pamesa preveu arrendar 200 hectàrees de sòl, de les quals 117 seran de propietat municipal.

L'objectiu de Pamesa GE és estar el més a prop possible de l'origen de les matèries primeres i autòctones. Finalment, aquesta explotació té previst generar al voltant de 100 llocs de treball, dels quals 15-20 estaran destinats a l'extracció d'argila i la resta a transport fins a Castelló.

Pujar