1 d’octubre de 2020 1/10/20

Mar Gómez i Carlos Pesudo, guanyadors del I Concurs de Pintura, Dibuix i Il·lustració Jove d'Almassora

Mar Gómez i Carlos Pesudo, guanyadors del I Concurs de Pintura, Dibuix i Il·lustració Jove d'Almassora - (foto 1)

    Els artistes César Canós, José Luis Guturiz i Paco Membrado han format part del jurat encarregat de valorar les candidatures presentades al I Concurs de Pintura, Dibuix i Il·lustració Jove, amb el qual la Regidoria de Joventut ha premiat els treballs de quatre creadors. Els distingits amb la primera posició han sigut Mar Gómez i Carlos Pesudo, primer premi en les categories A (de 14 a 18 anys) i B (de 19 a 35 anys), respectivament. Les 14 propostes presentades per joves artistes a aquest concurs seran exposades pròximament en el vestíbul de la casa consistorial.

    L'obra creació de Gómez porta per títol 'Personalitat dividi dóna' i encapçalarà la mostra de les propostes dels benjamins que ha participat en aquest concurs. Per la seua banda, el treball de Pesudo 'Estudi de nit' li ha valgut el primer premi i l'obra 'La mar' l'ha fet també guanyador del segon premi d'aquesta categoria. La tercera classificada ha sigut María Teresa Durá Sepulcre amb la seua creació 'Contraluz'. El jurat també ha acordat concedir el accésit en la categoria B a l'obra d'Almudena Millán Nuez 'Valdecuén'.

    "Els treballs que hem rebut són una mostra del talent dels creadors més joves, que es veu potenciat per la formació específica que molts d'ells tenen, la qual cosa garanteix la pedrera artística de les nostres comarques per als pròxims anys", ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Trenco, qui ha volgut felicitar als guanyadors per "la qualitat i el gran nivell de les seues obres".

    Cal recordar que Joventut va crear aquest certamen per a “promoure la creativitat i l'activitat cultural en el municipi”, tal com va explicar l'edil el passat mes de maig. Els guanyadors de la categoria A han rebut premis de fins a 300 euros, mentre que els de categoria B s'han portat fins a 1.000 euros. Totes les obres presentades són inèdites i tant la temàtica com les tècniques acceptades han sigut de lliure elecció dels artistes.

    Pujar