20 de gener de 2021 20/1/21

Pep Gimeno 'Botifarra' amenitzarà el lliurament dels Premis Vila d'Almassora

Pep Gimeno 'Botifarra' amenitzarà el lliurament dels Premis Vila d'Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Pep Gimeno 'Botifarra' amenitzarà el lliurament dels Premis Vila d'Almassora - (foto 2)

  Divendres 28 d'abril, la Casa de la Cultura d'Almassora acollirà l'acte de reconeixement als autors vencedors als recuperats Premis Vila d'Almassora. Durant l'acte es presentaran les obres de poesia 'Meduses', escrita per Manuel Roig Abad, i la novel·la Paral.els, treball de Llorenç Delgado i Santos, ambdues triades guanyadores en les seues categories per un jurat d'experts en literatura, lingüística i història.

  L'ingredient musical de la nit l'aportarà el cantant xativí Pep Gimeno 'Botifarra', amb l'actuació del qual l'Ajuntament d'Almassora posarà fi a una edició que ha suposat la recuperació del certamen després de la seua supressió en 2011. L'entrada a l'acte i al concert serà gratuïta. Per això, els interessats hauran d'arreplegar les invitacions en el punt d'informació de la casa consistorial a partir del 25 d'abril.

  L'edil de Normalització Lingüística, Diana Belliure, ha manifestat la seua satisfacció després que "la literatura i la poesia valencianes hagen recuperat el seu espai a Almassora, un triomf que celebrarem atorgant també el protagonisme que es mereix a la música en valencià gràcies a Pep Gimeno". La regidora ha confirmat que hi haurà una nova edició dels premis enguany i que pròximament el consistori donarà a conèixer les bases i els terminis de presentació per a les categories de poesia, narrativa i assaig i recerca.

  Els guanyadors d'aquest certamen rebran un premi d'1.500 euros en reconeixement al seu treball, a més de l'edició de les obres. Per a la valoració de les candidatures presentades, el consistori va recórrer a un jurat format per professionals com els escriptors Pasqual Mes i Usó, Albert García i Pasqual, Pere Duch i Balfagó i Vicent Salvador Liem, a més de la professor i investigador Joan Carles Simó Artero i a la filòloga Carmina Ribes Falcó.

  Pujar