22 d’octubre de 2019 22/10/19

Galí revalida l’Alcaldia de l’Almassora “progressista, feminista i sostenible”

Galí revalida l’Alcaldia de l’Almassora “progressista, feminista i sostenible” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Galí revalida l’Alcaldia de l’Almassora “progressista, feminista i sostenible” - (foto 2)
  Galí revalida l’Alcaldia de l’Almassora “progressista, feminista i sostenible” - (foto 3)

  Merche Galí ha revalidat aquest migdia el seu càrrec com a alcaldessa d'Almassora amb els vots favorables del Partit Socialista (9) i Compromís (3). Ho ha fet en un abarrotat saló de plens, al qual s'ha compromés a dirigir la localitat cap al model “progressista, feminista i sostenible” votat el 26 de maig. “Aquests seran els pilars sobre els quals se sustentarà tota l'acció de govern”, segons ha defensat en el seu discurs d'investidura després de la votació i la imposició de medalles als 21 integrants de la corporació en una mesa d'edat formada per Javier Martí i Sergio Gómez, tots dos del PSOE.

  La primera edil ha reivindicat els 3.884 vots reeixits per la llista que va encapçalar la seua candidatura en les eleccions municipals i que es va convertir en la més votada. “Els vots depositats en 2019 no fugien de res, no anhelaven canvis, sinó que van dir que havíem de continuar avançant”, ha apuntat durant un discurs en el qual ha posat en valor “que, per tant, estar hui ací significa una major responsabilitat” que l'empresa amb el projecte iniciat en 2015.

  “Accepte el repte, de nou, amb el convenciment que l'única forma de governar amb encert és fer-ho amb humilitat, comptant amb tots, des del sentit comú i amb l'experiència acumulada durant aquests anys”, ha apuntat. En aquesta línia, Galí ha al·ludit als “encerts i errors” i a la lliçó de vida personal que va suposar recuperar-se del càncer de mama coincidint amb la seua arribada a l'Alcaldia en 2017.

  Per a la legislatura que inicia hui, la ja alcaldessa d'Almassora s'ha referit als “reptes i projectes la magnitud dels quals no ens espanta, sinó que ens apassiona i ens enforteix per a treballar”. Entre altres, ha prioritzat la construcció d'un col·legi “de debò” per a l'alumnat del Regina Violant, “per al meu estimat Ambaixador Beltrán, per al Santa Quitèria i per a l'Álvaro Falomir”. “La Generalitat ens ha brindat el Pla Edificant i no el desaprofitarem”, s'ha compromés.

  Després de prometre el seu càrrec davant el públic congregat en el primer pis del consistori, Galí ha reivindicat també l'arribada dels cinc milions d'euros procedents de fons Feder de la Unió Europea que han permés canviar l'enllumenat públic, ampliar la biblioteca, condicionar la Casa de la Cultura, avançar el trinquet o descobrir nous “tresors” en el Torrelló.

  En aquests pròxims quatre anys serviran, ha indicat, per a transformar la Vila, Corell i Fátima i “ens ajudaran a fer una realitat la pantalla verda del Serrallo i que Almassora mire a un Millars abans oblidat”. La seua intervenció ha tancat la dels portaveus de tots els grups, on han pres la paraula Santiago Agustí (PSOE), María Tormo (PP), Diana Belliure (Compromís) i Javier Mollà (Ciutadans).

  ocultar
  Galí revalida l’Alcaldia de l’Almassora “progressista, feminista i sostenible”
  Pujar