15 de novembre de 2019 15/11/19

Galí inicia el seu segon any en l'Alcaldia amb el repte immediat de transformar la Vila d'Almassora

Galí inicia el seu segon any en l'Alcaldia amb el repte immediat de transformar la Vila d'Almassora - (foto 1)
  • Els arquitecte de la reforma presenten demà el disseny en una reunió oberta a millores

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, compleix avui el seu primer any al capdavant del consistori local, marcat per la concessió dels fons Feder de la Unió Europea, que afectaran també a la transformació de la Vila, repte que demà es trasllada a la ciutadania. El Museu Municipal acollirà la reunió oberta al veïnat en la qual participaran els arquitectes encarregats del disseny, que arreplegaran també les propostes dels residents para, en la mesura del possible, integrar-les en el projecte definitiu.

"Des del principi vam dir que la reforma ha de comptar amb el vistiplau del veïnat, que és qui coneix les manques i sàpies quin model de barri vol tenir, per la qual cosa la reunió de demà ha de ser definitiva per a garantir la seua participació", ha assenyalat l'alcaldessa en el seu primer aniversari al capdavant de l'executiu local. Tal com ha destacat, la transformació de la Vila començarà pel carrer Sant Joaquim i s'anirà estenent per fases per a reduir les molèsties.

A més, les obres hauran d'adequar-se al calendari de celebracions patronals per a no solaparse amb els esdeveniments que programa el municipi en aquest espai. "La Vila té unes característiques molt concretes que ens obliguen a ajustar-nos a un calendari estricte d'obres, que en aquest cas començaran després de les festes d'octubre, en l'últim tram de l'any", ha indicat l'edil.

La ciutadania aportarà demà les seues idees a la redacció d'un projecte que ha costat 11.858 euros per a la reforma de 2.400 metres quadrats del casc antic. Com altres línies d'actuació per a la transformació urbanística d'Almassora, la remodelació de la Vila també està inclosa en l'estratègia EDUSI, inicialment estimada en 850.000 euros, i que comptarà amb la subvenció de la Unió Europea per a la revitalització del barri.

A més de la transformació d'aquest barri, Galí ha destacat altres actuacions de la legislatura com la creació del primer Parc d'Educació Vial, la remodelació de tots els parcs infantils, la Unitat de Respir per a familiars de malalts d'Alzheimer, el Pla d'Igualtat del consistori, l'ampliació de la biblioteca municipal, el trasllat del Museu del Joguet a l'Espai Mercat o el carril bici en Boqueras.

També s'ha referit al pla pilot de recollida de brossa orgànica, la implantació de la xarxa wifi en espais gratuïts, les obres del carrer Sant Jaume, la construcció del pavelló de gimnàstica, reducció del deute, la conversió d'un solar abandonat en el nou Darremur Orgànic, la instal·lació de leds i enllumenat de baix consum, el programa Edificant, l'ampliació del contracte de neteja urbana o el projecte pioner per a dotar de desfibril·ladors a edificis públics. "Queda molt per fer, però les ganes de seguir treballant per Almassora estan intactes", ha considerat.

ocultar
Galí inicia el seu segon any en l'Alcaldia amb el repte immediat de transformar la Vila d'Almassora
Pujar