elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Formació com a monitors d'oci i temps lliure per a 25 joves d'Almassora

Formació com a monitors d'oci i temps lliure per a 25 joves d'Almassora

    Divendres passat va culminar el mòdul teòric del curs per a la formació de monitors de temps lliure educatiu infantil i juvenil, que la Escola d'Animació de la Federació Valenciana de Cases de Joventut desenvolupa a Almassora. Gràcies a aquesta oferta, 25 joves es formen per a l'obtenció del certificat, un objectiu per a l'obtenció del qual encara han de completar altres 160 hores de pràctiques.

    Els xics i xiques, els qual van començar el programa el passat 26 de juny, han completat 150 hores de formació en les quals s'han acostat a les activitats educatives més habituals (60 hores), han aprofundit en els processos grupales i educatius habituals (30 hores) i han après tècniques i recursos d'animació habituals (60 hores), a més de nocions bàsiques de prevenció de riscos laborals. Per a açò, han analitzat documents, han recorregut a tècniques audiovisuals, han participat en debats en grup i s'han enfrontat a la resolució de casos pràctics.

    La principal novetat d'aquesta formació és el mètode que utilitza la federació, en el qual la intervenció del professorat en l'explicació del temari és mínima, de manera que és la participació de l'alumnat la que genera els continguts. Per a l'edil de Joventut, Xavier Trenco, aquesta titulació "capacita els joves per a atendre a grups de qualsevol perfil" així com per a "promoure l'educació en valors".

    A partir d'ara, compten amb un període de tres anys per a realitzar les practiques professionals no laborals, que hauran de completar en empreses vinculades a l'animació de temps lliure. Per a aquest procés tindrán un tutor personal, qui també els guiarà en l'elaboració de la memòria d'aquestes pràctiques.

    Aquest curs forma part del conveni subscrit per l'Ajuntament d'Almassora i la Federació Valenciana de Cases, gràcies al qual el municipi té una Casa de Joventut en la qual els xics i xiques realitzen tallers guitarra, cuina, jocs de taula, ball, retoc digital i vídeo, activitats que es complementen amb classes de reforç acadèmic. L'objectiu de l'acord és promoure la participació i l'associacionisme entre els joves d'entre 12 i 17 anys.

    Pujar