elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Formació i activitats d'oci conviuen en la programació de Joventut

Formació i activitats d'oci conviuen en la programació de Joventut

  L'agenda d'activitats programades per la Regidoria de Joventut per al segon trimestre de l'any unirà activitats formatives amb propostes d'oci perquè "xiques i xics troben opcions per a fer allò que els agrada sense eixir d'Almassora", com ha destacat l'edil de l'àrea, Xavier Trenco.

  En la presentació de la programació, el regidor ha detallat les oferta de classes de valencià (nivells Mitjà i Superior de la Junta Qualificadora) i anglès (nivell B1) oferides pel seu departament. A aquestes alternatives, cal sumar el programa de reforç acadèmic 'Tria Tu' para estudiants de secundària i el curs per a monitors d'activitats de temps lliure que l'Escola de Cases de Joventut impartirà des de finals de juny.

  La mateixa entitat gestiona la Casa de Joventut del municipi, que per a aquest trimestre presenta activitats organitzades pels mateixos joves com a jocs de geolocalització, sessions d''escape room' i partits de Quidditch. Per a la setmana de festes, els joves han preparat activitats per a les vesprades, una alternativa per a "fomentar un oci sa i enriquidor", en paraules de Trenco. La Casa de Joventut està oberta al públic de dilluns a divendres en horari de vesprada i la participació en les activitats és gratuïta.

  "Hem redefinit el Ateneu Jove com un centre juvenil i hem aconseguit que torne a ser un lloc de referència i trobada per a les xiques i xics, en el qual saben que hi ha recursos que connecten amb els seus interessos i amb les seues inquietuds de futur", ha assegurat el regidor del Joventut.

  Així mateix, Trenco ha volgut agrair la col·laboració de les associacions locals en aquesta programació, en la qual destaquen les activitats organitzades per Lluïsos Almassora i Phoenix Teatre. La primera proposa una ruta amb bicicleta pel terme municipal per al pròxim 14 d'abril, a més de la celebració de la XV Pujada al Campanar, prevista per al 28 d'abril. La segona entitat organitzarà un taller de flors de Sant Jordi els pròxims 20 i 21 d'abril i impartirà un taller d'improvisació i expressió corporal el pròxim 4 de maig.

  El departament de Joventut ha convocat també per a aquest trimestre el XV concurs de disseny de portada de l'Agenda Jove. Els premis s'han elevat fins als 450 euros per al disseny guanyador i 150 euros per al segon classificat. El termini per a la presentació de les creacions tancarà el pròxim 18 de maig i la participació està oberta a joves d'entre 12 i 30 anys.

  Pujar