19 de gener de 2021 19/1/21

El 40% d’usuaris de Serveis Socials durant la COVID-19 demana ajudes per primera vegada a Almassora

El 40% d’usuaris de Serveis Socials durant la COVID-19 demana ajudes per primera vegada a Almassora - (foto 1)
  • La localitat incrementa en un 240% els expedients d’emergència

El 40% de les ajudes expedides pels Serveis Socials d'Almassora entre el 14 de març i aquesta setmana correspon a persones que no són usuàries habituals d'aquest departament. Les dades facilitades per la plantilla de l'àrea trauen a la llum les dificultats que travessen famílies de la localitat a causa de l'impacte del coronavirus, tal com ha indicat la regidora de Benestar Social, María José Tormo.

Aquesta part ha incidit en què la plantilla de Serveis Socials ha establit que 4 de cada 10 persones que s'han dirigit al centre de l'avinguda José Ortiz l'ha fet per primera vegada en l’últim trimestre. “Es tracta de veïns i veïnes que no eren usuaris habituals dels Serveis Socials, que no havien rebut prestacions mai o feia molt de temps, per la qual cosa els tècnics han hagut de completar els expedients amb noves dades com els bancaris”, segons aquesta part.

D'aquesta manera, la localitat ha incrementat en un 240% el nombre d'expedients d'ajudes d'emergència tramitats des del 14 de març fins a aquesta setmana a causa de l'impacte del coronavirus en les economies domèstiques. En aquests tres mesos, els Serveis Socials han obert 337 casos, xifra que suposa prop del triple que la registrada durant el mateix període de l'any passat.

Així ho ha indicat la regidora de Benestar Social, María José Tormo, qui ha recordat que també la despesa destinada a aquesta emergència s'ha incrementat en la mateixa proporció. D'aquesta manera, el consistori ha aprovat ajudes urgents per un import que frega els 200.000 euros, 130.000 euros més que en aqueix trimestre de 2019. Pel mateix motiu, el nombre de reunions de la comissió de valoració d'ajudes d'emergència s'ha triplicat respecte a l'any passat.

En aquesta línia, la responsable de l'àrea ha felicitat a totes les persones que integren el seu departament “perquè des del primer moment es van bolcar amb l'emergència derivada de la pandèmia i han posat, i continuen posant, el millor de si mateixos perquè garantir el benestar a tota la població”. L'edil ha recordat que el pla Reactivem Almassora i el d'obres en edificis i vies públiques suposaran una font d'ocupació per a empreses i autònoms locals, igual que la contractació de 62 persones a través dels plans d'ocupació de la localitat.

Pujar