26 de febrer de 2020 26/2/20

El Dia dels Majors reuneix a més de 1.200 persones a Almassora

El Dia dels Majors reuneix a més de 1.200 persones a Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Dia dels Majors reuneix a més de 1.200 persones a Almassora - (foto 2)

  El Dia dels Majors reunirà aquesta vesprada a 1.239 persones en la plaça Pere Cornell d'Almassora. La localitat viurà un dels actes més multitudinaris de les festes de Santa Quitèria, en el qual està prevista l'actuació de Juan Bau, Eva María i Larry. La jornada també inclou la visita de la reina i les dames a la Unitat de Respir per a familiars de malalts d'Alzheimer i una nova vesprada de bous en el recinte de la Vila.

  El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) ha traslladat l'escenari al seu emplaçament habitual durant el matí després del canvi del cap de setmana per al concert de Dvicio, de manera que aquesta vesprada acollirà l'actuació del Dia dels Majors i la infraestructura necessària per a albergar un esdeveniment tan multitudinari a l'aire lliure. La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha recordat que les portes s'obriran a les 19 hores, quan començarà el repartiment de berenar a les persones inscrites en el termini habilitat per la Junta Local de Festes.

  La jornada ha començat a les 10 hores amb l'III Torneig Santa Quitèria d'Handbol al carrer en la plaça Pere Cornell i el concert acústic de Desiguals en la residència municipal de la tercera edat. A continuació, la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames de la seua cort d'honor s'han desplaçat fins a l'ermita de Santa Quitèria al costat de l'alcaldessa, Merche Galí, i altres representants de la corporació municipal per a compartir un matí de jocs amb els majors i les persones cuidadores.

  A més, la jornada inclou l'entrada de vaques de Raúl Monferrer, ramaderia vencedora del concurs en la passada edició d'octubre. L'apartat taurí inclou també l'exhibició de dos bous salvatges: el Jacint Ortega de les penyes Els Vint, La Brusa La Colla, Els Casats, L’Aberració, La Gràcia, La Galbana, L’Estocà, El Roser, La Tribu i Tots Tancats, amb eixida des de la plaça Major, i l'exemplar d'Aida Jovaní patrocinat per la ACT La Picaora, que eixirà des de la plaça del mateix nom.

  Cal recordar que l'horari taurí de demà s'avança, com de costum, una hora a la vesprada per a facilitar la neteja del recinte i els preparatius de l'ofrena en honor a Santa Quitèria. D'aquesta forma, l'eixida de ‘Carambolo’, d'Arcadio Albarrán, serà a les cinc de la vesprada des de la plaça Major.

  Novetat

  D'altra banda, aquest dilluns tenen lloc en la plaça Botànic Calduch les activitats infantils programades a les 18.30 hores per a diversificar les festes en els barris. És una de les novetats que incorpora el programa en honor a Santa Quitèria i que demà traslladarà l'esdeveniment per al públic més jove fins a la plaça Santa Teresa. Als actes de la jornada de hui se suma l'exhibició final de curs de l'escola de gimnàstica artística d'Almassora.

  Pujar