elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP defensa el CICU per a Almassora amb l'objectiu de "frenar el tancament fixat pel PSOE"

El PP defensa el CICU per a Almassora amb l'objectiu de "frenar el tancament fixat pel PSOE"
  • La líder del PP, María Tormo, defensa un recurs que “salva vides” i reclama la restitució d'especialitats en Pius XII i la reobertura del consultori de la platja

El Partit Popular defensarà en el pròxim ple als tècnics que salven vides des del CICU amb l'objectiu de posar fre al tancament imposat pel PSOE a un recurs que opera a Castelló des de fa més de 20 anys.

El servei, al qual Ximo Puig va posar data de caducitat aquest estiu amb un decret que posava punt i final en ple agost a aquesta prestació, arriba al ple d'Almassora en forma d'iniciativa per a “recaptar el suport de tots els grups en defensa de la labor d'uns professionals la gestió dels quals ha salvat milers de vides i ha de continuar fent-ho”.

El pla de tancament imposat pel PSOE contempla el desmantellament complet de la plataforma a Castelló per a traslladar-lo a València. Ho fa un PSOE “el president del qual, Ximo Puig, exigeix a Madrid la descentralització de serveis i, no obstant això, es dedica a centralitzar-los a València”. “Una política hipòcrita i lesiva contra els interessos dels nostres veïns que no podem sinó denunciar i exigir el cessament immediat d'aquest càstig”.

Els professionals del CICU que porten dècades prestant servei a Castelló “coneixen a la perfecció el territori i tenen la capacitat d'operar de la forma més oportuna per a garantir la vida davant una emergència o accident”. En aquest sentit, “la nostra moció reclama la conservació d'aquest recurs en el nostre territori, no perquè el demane el PP, sinó perquè els propis professionals així ho consideren”. “Són ells als qui hem escoltat i és a ells als qui donem veu en aquesta proposta que desitgem que recapte el major nombre de suports perquè es tracta de salvar vides”.

Així mateix, des del PP, reclama Tormo, “continuem exigint la restitució de les especialitats mèdiques que el PSOE ha desmantellat en el CSI Pío XII, així com la reobertura del consultori mèdic de la platja, que el PSOE va tancar en l'estiu de 2020 i amb aquest porta dos estius amb la persiana baixada. Volem sumar prestacions, no que ens les tanquen”, ha declarat Tormo.

Pujar