22 d’octubre de 2019 22/10/19

Culmina la substitució de l’enllumenat per leds en les avingudes

Culmina la substitució de l’enllumenat per leds en les avingudes - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora en funcions, Merche Galí, ha anunciat aquest migdia que les labors de substitució de l'enllumenat públic per leds en les principals avingudes finalitzaran aquesta setmana. El projecte, valorat en 172.896,9 euros, compta amb la subvenció al 50% dels fons FEDER de la Unió Europea i el Pla Castelló 135 de la Diputació Provincial.

  El consistori ha valorat positivament el treball de l'empresa Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques, que ha complit els terminis per a la substitució dels antics equips per uns altres més eficients de 105 W, regulables i programables des del consistori, en les principals avingudes d'Almassora. Es tracta dels carrers Sant Ferran, 9 d’Octubre, Sant Pau, José Ortiz, Santa Quitèria i Constitució i les avingudes Generalitat, Boqueres, Castelló i Grau.

  “Els treballs s'han anat succeint en diferents trams d'Almassora i ara és moment de fer les valoracions oportunes, regular les lluminàries i comprovar que ofereixen el resultat òptim”, segons ha destacat la primera edil en funcions. Tal com han incidit els tècnics municipals, els nivells lumínics són menors que abans, però la reproducció cromàtica que té el led i la uniformitat aconseguida sembla que es tinguen uns nivells exagerats, per la qual cosa és necessari acostumar-se a les noves tonalitats, igual que a la Vila.

  La regulació del flux dels llums per a adaptar-lo a les necessitats de cada moment és una altra de les possibilitats d'aquests equips. La nova tecnologia permet modificar el consum, tal com ja funciona en el barri antic i els polígons industrials des de 2018, circumstància que ha permés un descens de 440.000 quilowatts (kw) en la factura de la llum.

  Cal recordar que l'actuació va eixir a concurs públic, al qual es van presentar 17 empreses, amb un pressupost base de licitació de 296.527,28 euros. Una vegada adjudicats els treballs, la signatura guanyadora del procés va desmuntar les lluminàries antigues per a reutilitzar-les en altres punts i instal·lar els leds amb l'objectiu convertir Almassora en una ciutat més eficient, un dels compromisos inclosos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

  ocultar
  Culmina la substitució de l’enllumenat per leds en les avingudes
  Pujar