1 d’octubre de 2020 1/10/20

El Consell injecta a Almassora 108.000 euros del Fons de Cooperació Municipal

El Consell injecta a Almassora 108.000 euros del Fons de Cooperació Municipal - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha confirmat l'ingrés de 108.082 euros procedents del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana per a col·laborar amb l'activitat de les entitats locals. Aquesta partida suposa més del 50% de la quantitat reflectida en el pressupost municipal, segons ha indicat la Intervenció, a l'espera de rebre la quantia restant a mesura que avance l'exercici.

  La primera edil ha ressaltat que l'ajuda del Consell “reflecteix un gir total respecte a la resta de subvencions que sol·licitem des d'Almassora a les entitats supramunicipals per a dur a terme obres, projectes o qualsevol altra prestació”. “Trenca amb l'anterior perquè la Generalitat Valenciana considera que els municipis som autònoms a l'hora de decidir en què invertir aqueixos diners i no supedita la concessió de l'ajuda a la redacció i aprovació de cap projecte que justifique l'ingrés”, ha detallat Galí.

  És per açò que l'Ajuntament d'Almassora esperarà al fet que avance l'exercici actual per a decidir el destí dels 108.000 euros que des de la setmana passada obren ja en la caixa municipal i que poden ser usats en qualsevol moment sense que la Generalitat done el seu beneplàcit. Les necessitats puntuals marcaran la finalitat d'uns fons que ja engrosseixen els sanejats comptes locals.

  Diferent és el cas del Pla Provincial d'Obres i Serveis de la Diputació Provincial de Castelló (POYS), en el qual els tècnics municipals han treballat des de l'aprovació en el ple de març per a justificar la sol·licitud a la institució provincial i que està done el seu vistiplau al finançament. És el cas del nou carril bici urbà i la renovació del circuit de subministrament d'aigua potable. Tots dos projectes sumen 150.000 euros.

  La intervenció en la ruta ciclista té un cost de 90.000,02 euros, mentre que les obres de millora de les condicions de la xarxa d'aigua potable estan valorades en 59.999,98 euros. L'Ajuntament d'Almassora entén que compleix tots els requisits exigits per la Diputació Provincial per a optar a aqueixa subvenció anual i, a més, es compromet a l'aportació econòmica en la quantia que excedisca de la quantitat màxima subvencionable, en cas que així succeïsca.

  Pujar