7 d’agost de 2020 7/8/20

El Consell concedeix 180.000 euros a Almassora per a reformar els accessos a Botànic

El Consell concedeix 180.000 euros a Almassora per a reformar els accessos a Botànic - (foto 1)
  • És una de les inversions tríades pel veïnat en pressupostos participatius

MÉS FOTOS
El Consell concedeix 180.000 euros a Almassora per a reformar els accessos a Botànic - (foto 2)

La Conselleria d'Habitatge de la Generalitat Valenciana ha comunicat a l'Ajuntament d'Almassora la concessió de 180.000 euros per a la millora de l'accessibilitat a l'entorn de la plaça Botànic Calduch. Es tracta del 100% de la subvenció sol·licitada pel consistori amb l'objectiu de renovar 2.000 metres quadrats i, d'aquesta manera, posar en valor una superfície de 10.000 euros quadrats de sòl urbà.

L'adequació de carrers, pavimentació, senyalització i seguretat viària coincideixen amb la millora de la xarxa de subministrament d'aigua potable i l'increment de zones verdes i espais d'aproximació a la plaça en aquestes obres que tenen un termini d'execució de tres mesos. Són un dels projectes que més suports veïnals va registrar en el procés de pressupostos participatius de 2020.

L'actuació afectarà les interseccions dels carrers Puríssima, Dos de Maig, Caritat i Juan de Austria, és a dir, l'entorn de la plaça Botànic Calduch. Forma part d'un projecte dissenyat pel departament d'Urbanisme d'Almassora per a incorporar criteris de sostenibilitat i eficiència energètica en la nova instal·lació d'enllumenat i suprimir les barreres arquitectòniques que, malgrat les reformes de 2012 i 2014, no compleix la normativa.

Així ho refereix l'informe remés a la Conselleria d'Habitatge, que incideix en què “s'observa en els últims anys que s'han dut a terme diverses intervencions a l'interior d'aquesta plaça, millorant tant l'accessibilitat i circulació interior, com creant zones d'esbarjo, joc... no obstant això existeixen manques d'accessibilitat per als vianants entre els vials perimetrals i el seu accés a la plaça”.

A més, la Generalitat Valenciana ha tingut en compte les observacions dels tècnics municipals, que destaquen la “deterioració considerable” de les voreres dels vials que voregen la plaça “i, en general les condicions d'accessibilitat per als vianants en els encreuaments són inexistents”. La intervenció en l'entorn permetrà incorporar a la plaça i als carrers que l'envolten voreres sense barreres arquitectòniques per a afavorir el pas de cadires de rodes, carros de bebé o de la compra i d'aquelles persones que tenen problemes de mobilitat.

Tal com han informat els serveis tècnics, l'obra suposarà també la incorporació de nous punts d'enllumenat i arbratge en aquesta poma, així com la substitució de les conduccions d'aigua potable de fibrociment per altres de polietilé i de major grandària, el soterrament de diverses instal·lacions aèries existents i la millora del drenatge superficial.

Pujar