31 de maig de 2020 31/5/20

El Consell assigna a Almassora tres tallers de formació en Administració, Obra de paleta i Jardineria

El Consell assigna a Almassora tres tallers de formació en Administració, Obra de paleta i Jardineria - (foto 1)

  El Centre de Formació d'Almassora tornarà a acollir tallers d’ocupació del servei Labora, després que la Conselleria de Treball haja concedit al consistori la subvenció per a realitzar les especialitats de Administració, Obra i Jardineria. El programa inclou 30 places -una desena per a cadascuna de les branques de formació- i està previst que les classes comencen durant el segon trimestre de l'any.

  El principal objectiu d’‘Et Formem’ és arribar als col·lectius més vulnerables de la població, per la qual cosa els departaments de Serveis Socials i Ocupació col·laboraran en la selecció de les persones beneficiàries. Pel que respecta al personal que dirigirà la formació, el consistori obrirà pròximament l'oferta d'ocupació per a incorporar a quatre docents (un per a cada especialitat i un professor de suport), un director i un auxiliar administratiu.

  Per a l'edil d'Ocupació, Roger Beltrán, “crear noves oportunitats per a persones en situació de desocupació” i “afavorir la reinserció laboral i el reciclatge professional dels treballadors i les treballadores de majors edat” són dues dels principals avantatges que ‘Et Formen’ portarà a Almassora. El regidor ha volgut agrair el gran esforç econòmic que realitza el Consell per a tirar avant el programa, el qual tindrà una dotació pròxima als 340.000 euros.

  Per part seua, la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure ha destacat que la iniciativa “no limita l'admissió per motius d'edat, la qual cosa permetrà arribar tant a persones joves com adultes que realment necessiten d'aquesta ajuda, tals com víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional o famílies monoparentals”.

  ‘Et formen’ suposarà l'execució d'un programa de formació amb tres graus de complexitat. El primer servirà per a impartir certificat de professionalitat de nivell 1 per a operacions bàsiques de cada especialitat i les altres dues fases seran per a expedir certificats de nivell 2 i nivell 3.

  La inclusió d'Almassora en aquesta iniciativa de la Conselleria de Treball arriba després que el Centre de Formació rebera la llicència per a impartir fins a 47 cursos de 15 àrees professionals diferents. A les ja impartides formacions d'obra de paleta i administració, el consistori suma ara tallers de jardineria i ornamentals i, en el futur, podrà optar a especialitats de de vidre i ceràmica artesanal, de muntatge i manteniment d'instal·lacions i de fred i climatització, muntatge d'instal·lacions solars tèrmiques i xarxes d'aigua, entre altres.

  Pujar