28 d’octubre de 2020 28/10/20

El Consell adjudica les obres del Regina Violant d’Almassora per 4,4 milions d’euros

El Consell adjudica les obres del Regina Violant d’Almassora per 4,4 milions d’euros - (foto 1)

  La Conselleria d'Educació ha proposat aquest matí a l'empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras com a adjudicatària de les obres del col·legi Regina Violant d'Almassora. La seua oferta econòmica va ser de 4.398.023,85 euros per a concloure els treballs que va deixar abandonats l'empresa Torrescámara. Així ho ha anunciat aquest migdia l'alcaldessa, Merche Galí, després de conéixer el resultat de la taula que ha finalitzat a última hora del matí. El procés continuarà amb l'adjudicació definitiva i la signatura del contracte per a iniciar les obres al maig.

  La regidora d'Educació, María José Tormo, s'ha posat en contacte amb la direcció i l'AMPA del centre per a informar-los de l'avanç definitiu del procés que, després de la proposta d'adjudicació, deixa un termini de 10 dies hàbils perquè l'empresa aporte la documentació i, en cas de no produir-se cap recurs, a principis de maig arranquen les obres per a concloure el centre.

  “És la millor notícia per a Almassora, per la qual tant ha lluitat l'AMPA, l'equip docent i l'Ajuntament, per a posar fi a aquest malson que semblava inacabable per a tantes generacions d'estudiants”, ha apuntat l'alcaldessa en conéixer la notícia. “Lamentablement, els terminis administratius són més lents del que ens agradaria, però amb la proposta d'adjudicació veiem la llum al final del túnel, l'inici de les obres que acabaran amb els barracons instal·lats en 2006”, segons Galí.

  L'empresa adjudicatària s'ha imposat en el concurs públic a les huit restants que van presentar pliques en el termini estimat: Acciona Construcción S.A., Civicons Construcciones Públicas S.L., UTE Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas S.A. (CLEOP), Ecsa Obra Pública y Civil S.L., Edifesa Obras y Proyectos S.A., Gimecons Construcciones y Contratas, Obrascon Huarte Lain S.A. i Proyme Ingeniería y Construcción S.L. Dues d'elles van incórrer en baixa temerària.

  Cal recordar que la Generalitat Valenciana va traure a concurs públic la finalització del projecte del col·legi Regina Violant amb un pressupost límit de 5.762.672,84 euros i un termini d'execució de 15 mesos. El consistori ha reiterat la seua confiança en què el procés continue sense contratemps per a iniciar els treballs sobre el terreny de l'antiga Gerrofera aquesta primavera.

  Pujar