30 de setembre de 2020 30/9/20

'Coaching' per a millorar l'atenció ciutadana a Almassora

'Coaching' per a millorar l'atenció ciutadana a Almassora - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora recorrerà a els serveis d'un psicòleg i 'coach' especialitzat en entorns laborals amb l'objectiu d'optimitzar la gestió de recursos en el departament de Serveis Socials i millorar l'atenció als ciutadans i ciutadanes. Un total de 17 professionals de l'administració local participaran en cinc sessions de treball individuals i col·lectives, que es desenvoluparan durant els mesos de novembre i desembre.

  Durant els dos mesos de durada del programa de 'coaching', el personal municipal compartirà dinàmiques de grup i descobrirà tècniques orientades a millorar la comunicació i la resolució de conflictes, a més de millorar les relacions interpersonals entre els treballadors. Per la seua banda, el responsable de l'àrea també rebrà formació individual per a afrontar la coordinació del grup i aprofondirà en aspectes com la mediació.

  “El personal de Serveis Socials és un dels que més contacte té amb la ciutadania i, en la majoria d'ocasions, han d'atendre casos d'especial sensibilitat, per la qual cosa facilitar eines com aquestes als professionals que atenen al públic es traduirà en una major efectivitat del servei”, ha assegurat l'edil delegat de Personal, Roger Beltrán. 

  En aquesta mateixa línia s'ha manifestat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure qui ha destacat que aquesta inciativa complementarà les millores en l'apartat de recursos tècnics i humans que l'equip de govern ha realitzat en l'àrea. “A les noves campanyes activades des de 2015, la amplicación dels espais disponibles, les adquisicions de nous materials i la contractació de més personal, vam sumar ara aquest programa, pensat per a complementar la formació dels professionals del departament i multiplicar la qualitat i les possibilitats del servei”, ha manifestat.

  Cal recordar que, entre la novetats que l'àrea dirigida per Belliure ha posat a la disposició de la ciutadania en els últims mesos destaquen el programa de prevenció de caigudes per a majors de 60 anys o la iniciativa 'Joves per Almassora', orientada a afavorir la integració social de persones amb diversitat funcional. En els pròxims dies, Serveis Socials també engegarà en els instituts del municipi un programa per a informar els joves sobre les addiccions digitals i els perills del joc en línia.

  Quant a xifres, els fons destinats per l'Ajuntament d'Almassora a ajudes han crescut un 50% respecte a l'any 2016, fins a situar-se en els 181.000 euros. Cal recordar que, a la fi d'agost en consistori havia atès a 414 persones, enfront de les 357 ateses en tot l'any anterior. A més, i després de la municipalització del servei, el consistori ha assumit les valoracions domiciliàries de dependència, que van la vintena en els dos primers mesos derivació.

  Pujar