elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sis bous de la Palmosilla obrin el cartell taurí del Roser d'Almassora

Sis bous de la Palmosilla obrin el cartell taurí del Roser d'Almassora
  • Les festes han recuperat aquest cap de setmana el tancament per la Vila

MÉS FOTOS
Sis bous de la Palmosilla obrin el cartell taurí del Roser d'Almassora - (foto 2)

Almassora ha recuperat hui el tancament taurí per la Vila amb sis exemplars de la Palmosilla. Els bous de Tarifa (Cadis) han partit dels corrals passat el migdia per a recórrer el trajecte pel carrer Sant Joaquim, Raval, Colón i Major fins al punt inicial en tot just uns minuts. Un dispositiu d'un centenar de persones ha participat en l'esdeveniment amb més seguretat de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser.

Banquete, Fullero, Ahumado, Volador, Mirlofino i Panadito han sigut els astados triats per l'Ajuntament d'Almassora i l'agrupació de penyes patrocinadores per a obrir un cartell de bous amb 19 exemplars. La popular carrera pel barri antic ha comptat amb el patrocini de les penyes El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines, Els Penjats, El Barrilet, El Racó, T’Espenten, l’Avagelio i La Tabarra. La jornada inicial de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser inclou també l'exhibició d'un dels bous salvatges al migdia i la doble exhibició vespertina i nocturna com de costum.

A més, aquest dissabte tindrà lloc el tribut a Xarop de bastó en la plaça d'Espanya i nombrosos tardeos organitzats per les penyes. L'apartat musical també inclou la XIX Campanya de concerts d'intercanvis a la Casa de la Cultura, l'actuació de l'orquestra Valparaíso i el Festival 0,0 amb el dj Danny Mads. Cal recordar que aquest acte es repeteix els dos dissabtes de les celebracions patronals i està dirigit a menors de 18 anys. Per aquest motiu, les barres del Recinte Fester no serveixen alcohol als assistents a un esdeveniment que s'estendrà entre les 22 i les 00.00 hores en les dues ocasions.

En la mateixa línia, Creu Roja i el consistori situaran en aqueixa franja horari el punt violeta per a previndre agressions i comportaments sexistes a l'entorn de les festes. I també l'autobús especial activat amb motiu de les celebracions traslladarà al públic del Recinte Fester a tots els barris a través d'un servei gratuït que permet activar parades a demanda en qualsevol punt del recorregut.

Al mateix temps, les mestresses de casa inauguraran l'exposició de labors i el pintor local Enrique Agut mostrarà al públic les seues obres en el saló dels Llaurador de Caixalmassora. Tant aquestes exposicions com la de Luis Bolumar, oberta en la vesprada del divendres en el mateix edifici, estaran obertes als visitants durant totes les festes.

Com de costum, la jornada de demà quedarà reservada als actes religiosos en honor a la Mare de Déu del Roser, per la qual cosa cessarà l'activitat taurina per a reprendre-la, de nou, el dilluns i, a més, iniciar el concurs de ramaderies al migdia.

Pujar