27 de setembre de 2020 27/9/20

El Ateneu Jove albergarà un espai compartit de treball, gratuït per a empreses de nova creació

El Ateneu Jove albergarà un espai compartit de treball, gratuït per a empreses de nova creació - (foto 1)

  La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Almassora ultima els detalls per a habilitar d'un espai de treball compartit en el qual podran instal·lar-se les empreses de nova creació situades en el municipi. Aquest servei de 'coworking' serà gratuït per als emprenedors durant els dos primers anys d'activitat i se situarà a l'Ateneu Jove.

  Tal com ha confirmat l'edil de Joventut, Xavier Trenco, el projecte contempla la creació de deu llocs de treball, que es complementaran amb una sala de reunions i una zona de descans per als usuaris. El consistori facilitarà el mobiliari i l'accés al servei d'impressora i altres equipaments del centre, a més de córrer amb les despeses de connexió a Internet.

  "Confiem tremendament en el potencial, en les idees i en la visió de negoci tant dels joves com dels professionals més experimentats i aquest projecte aspira a donar-los l'impuls necessari per a materialitzar les seues iniciatives", ha assegurat Trenco. "Volem que aquestes empreses incipients troben a Almassora les condicions necessàries per a establir ací la seua seu i afavorir la seua permanència en el municipi, de manera que el seu creixement siga també el creixement de les oportunitats de treball a Almassora", ha manifestat el regidor.

  Inicialment, el consistori acollirà un màxim de 10 negocis en aquesta seu. Per a optar a utilitzar l'espai compartit de treball del Ateneu Jove d'Almassora, els emprenedors hauran de presentar un projecte que, per les seues característiques, puga desenvolupar-se en el lloc proposat. La Regidoria de Joventut i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló duran a terme la selecció de les iniciatives que participaran en l'engegada d'aquest servei.

  Així doncs, aquelles persones que desitgen accedir al servei i presentar les seues idees de negoci hauran de fer-ho abans del pròxim 24 de setembre. Prèviament, el dijous 14, l'Ateneu Jove acollirà una sessió informativa en la qual experts del CEEI guiaran els interessats a l'hora de dissenyar el seu projectes per a optar a aquesta convocatòria i en la qual arreplegaran la documentació de les diferents candidatures.

  Pel que fa al finançament, la Regidoria de Joventut ha sol·licitat una subvenció de l'Institut de la Joventut (INJUVE). El consistori s'ha acollit a la línia d'ajudes per a fomentar la iniciativa empresarial i l'autoocupació entre els joves menors de 30 anys, a través de la qual aspira a obtenir 12.000 euros per a la implantació de l'espai de 'coworking'.

  Pujar