elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora trasllada a Medi Ambient els mesuraments del Serralló

Almassora trasllada a Medi Ambient els mesuraments del Serralló
  • El document municipal recull l’incompliment dels límits acústics

La regidora de Territori d'Almassora, Carmina Martinavarro, ha traslladat a l'associació de veïns Platja d'Almassora i a la Conselleria de Medi Ambient l'informe realitzat pel departament municipal d'Enginyeria en relació als nivells de sorolls que posa de manifest l'incompliment de la llei de protecció contra la contaminació acústica. Segons indica aquesta part, el consistori recull així les queixes històriques de la zona nord de la platja i les trasllada a l'administració competent en tant que l'Ajuntament no disposa de mecanismes per a atallar les molèsties. També traslladarà el document a l'associació d'empreses del Serrallo.

Tal com assenyala Enginyeria, “segons les queixes formulades i els mesuraments aportats per la referida associació de veïns, s'adverteix de mesuraments de soroll puntuals on se sobrepassava en zona residencial d'Almassora, el límit nocturn de dBA establit per la llei 7/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica, remetent una taula d'un mesurament en continu, realitzada des d'una terrassa d'un adossat situat en el Camí Om Blanc, amb un mesurador homologat i el seu programari de descàrrega de dades, on s'aprecia en trams nocturn durant quatre dies, que se sobrepassen contínuament els 45 dBA de nivells de recepció externs establits per la llei 7/2002 en període nocturn i en ús dominant residència”.

“Referent a les queixes referides, des de l'Ajuntament d'Almassora històricament s'ha vingut posant de manifest la situació existent en la zona residencial costanera del municipi d'Almassora respecte als nivells de contaminació acústica provinents del polígon industrial El Serrallo”, assenyala aquesta part. L'informe inclou documentació de diferents anualitats i reitera que els mesuraments “no fan sinó constatar i confirmar quantes consideració s'han anat posant de manifest des de l'Ajuntament d'Almassora sobre l'incompliment de la Llei 7/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica”.

Els tècnics municipals incideixen en el seu expedient que l'Ajuntament “ha vingut exigint a les activitats industrials situades en sòl industrial del municipi, confrontant amb sòl residencial també del municipi, el compliment dels nivells de recepció externs per a ús residencial”.

Pujar