elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora transforma el cementeri amb les pràctiques del Centre de Formació

Almassora transforma el cementeri amb les pràctiques del Centre de Formació
  • L’alumnat de jardinera prova la nova decoració en el recinte

MÉS FOTOS
Almassora transforma el cementeri amb les pràctiques del Centre de Formació - (foto 2)

El cementeri de l'Ajuntament d'Almassora llueix renovat per a la celebració del dia de Tots els Sants dilluns que ve 1. L'alumnat del Centre de Formació aprofita les instal·lacions del camposanto per a realitzar les seues pràctiques de jardineria al costat del nou pavelló. A més de l'ornamentació, aquest recinte se sotmet en aquestes dates a millores en els sostres dels corredors i a la desinfecció integral per a evitar contagis de coronavirus.

El departament de Serveis Públics escomet les millores en els sostres, danyades pel pas del temps i la pluja. Una empresa local s'ocupa de la renovació d'aquest espai en l'ala nord de la zona antiga, mentre que en el cas de la jardineria, és l'alumnat d'aquest mòdul, impulsat per Labora, el que s'ocupa de posar a punt la zona de gespa amb una decoració ex profeso per a l'ocasió.

Una desena d'estudiants duu a terme la posada a punt de la jardineria sota la direcció de la seua monitora, que avança un disseny “mai vist a Almassora” i que espera comptar amb el favor de les persones que en aquestes dates s'acosten fins al cementeri per a recordar als seus difunts. Cal assenyalar que el recinte ja té l'horari especial de Tots els Sants i obri ininterrompudament de 9 a 18 hores per a facilitar la neteja de làpides i decoració floral.

D'altra banda, la Regidoria de Participació Ciutadana ofereix el servei de bus per a la data amb eixides des del nucli urbà a partir de les 8.30 hores fins a les 13 hores, amb una freqüència de pas de mitja hora. Al seu torn, des del cementeri el primer autocar eixirà a les 8.45 hores fins a les 13.15 hores. Els trajectes continuaran des de les 15.30 hores fins a les 18.30 hores des del nucli urbà i des de 15.45 hores fins a les 18.45 hores des del camposanto, tots dos amb la mateixa freqüència horària que durant el matí.

El servei tindrà eixides des de la platja a les 8.30 i les 15.30 hores i, des del cementeri fins al districte marítim, a les 13.15 i a les 18.35 hores. En tots els casos serà gratuït i disposarà de rampa per al trasllat de persones amb mobilitat reduïda fins al camposanto amb motiu de la festivitat de l'1 de novembre.

Pujar