24 de setembre de 2020 24/9/20

Almassora tanca el dispositiu sanitari per a les festes de Santa Quitèria

Almassora tanca el dispositiu sanitari per a les festes de Santa Quitèria - (foto 1)

  La regidora de Festes d'Almassora, Isladis Falcó, s'ha reunit amb el cirurgià Gustavo Traver per a la confecció del dispositiu d'emergència sanitària de la setmana en honor a Santa Quitèria. Traver liderarà un equip que estarà present en tots els actes taurins previstos entre el 18 i el 25 de maig, inclòs el tancament de bous cerrils que obrirà el cartell en el matí del primer dissabte de festes.

  Segons l'operatiu dissenyat, el cirurgià estarà al capdavant de l'equip de sanitaris que vetlarà per la integritat dels corredors en la popular carrera pels carrers de la Vila. En aquest sentit, Traver estarà acompanyat per dos infermers en la posta sanitària del carrer San Isidro. A més, quatre ambulàncies quedaran distribuïdes en les quatre principals eixides del recorregut (Raval, plaça de la Picaora, Portal i infermeria) amb el personal corresponent, complint així el que s'estableix en el decret de bous al carrer de la Generalitat Valenciana.

  Com de costum, l'Hospital General de Castelló tornarà a ser el centre de referència en cas de trasllat per ferit d'asta de bou, “encara que la posta sanitària, equipada amb l'instrumental més avançat, serà el punt d'atenció per a primeres cures”, segons ha acordat la regidora de Festes. En els pròxims dies, Falcó es reunirà amb el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, per a la confecció del dispositiu de seguretat del tancament i de la resta d'actes taurins.

  No en va, la màxima responsable de les Festes ha avançat que l'operatiu serà similar al de l'any passat a causa del “èxit registrat durant tots els actes taurins, una part del programa de festes que sempre és susceptible d'accidents per la idiosincràsia del propi esdeveniment i per la multitud de participants que es congreguen a la Vila”.

  En la mateixa línia, Falcó té previst convocar a col·laboradors i pastors a una reunió amb Policia Local com la celebrada en els dies previs a les festes patronals d'octubre perquè voluntaris i professionals “sàpien perfectament quina és la seua comesa i el lloc que han d'ocupar tant en el tancament com en les entrades de vaques, exhibició de cerrils i bous embolats”. “A Almassora som exemple de professionalitat en el bou al carrer i estic convençuda que al maig, els taurins tornarem a demostrar-ho”, ha assenyalat.

  Pujar