1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora serveix 400 racions en l'obertura de les I Jornades gastronòmiques del caragol

Almassora serveix 400 racions en l'obertura de les I Jornades gastronòmiques del caragol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora serveix 400 racions en l'obertura de les I Jornades gastronòmiques del caragol - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Almassora i l'associació de professionals i comerciants Aproca servirà avui 400 racions d'una dotzena de caragols en la inauguració de les I Jornades gastronòmiques, ajornada el dissabte passat per la pluja. Els assistents també rebran una beguda i un pitet de regal, tot per tres euros. Els vuit restaurants participants serveixen des de divendres passat tapes i menús on el caragol és el protagonista.

  Els vuit restaurants inscrits per a aquest cicle estan repartits entre el casc urbà, la platja i Santa Quitèria, i són: Asador Tasazu, Restaurante Sanabria, Taverna de Ana, El rincón de José Antonio, Restaurante Torremar, Casa Elena, Restaurante Ermita y Casa Ino. Així, la Regidoria de Comerç cerca promocionar l'hostaleria local amb l'inici de l'estiu, en entendre que la gastronomia és ja un motor turístic de primer ordre a Almassora.

  El regidor de Comerç, Santiago Agustí, ha explicat que els locals tenen l'opció d'elaborar menús concrets basats en el caragol o simplement incloure aquest ingredient en les seues tapes. D'altra banda, l'edil també ha assenyalat que la configuració dels preus i la confecció dels plats és de lliure decisió per als propietaris en aquesta primera edició.

  D'aquesta manera, l'organització de les jornades ha editat una guia amb els diferents horaris, telèfons, menús i preus que confecciona cada local. Així, els clients poden triar i saber per endavant què li van a servir i quant li va a costar. Els preus varien entre els tres euros per una tapa més beguda, fins als 25 euros per un menú amb entrants, plat principal, postres, beguda i cafè.

  “Pinzellades de color al Mercat”

  D'altra banda, el Mercat Central d'Almassora acull el projecte “Pinzellades de color al Mercat”. Des de les 10.00 fins a les 14.00 hores, les obres de José Manuel Ramos, Guillermo Vivas, Sara Grifo i Joan Edo romandran exposades al públic. A més, d'11.00 a 12.30 hores, les famílies podran participar en el taller d'aquarel·les organitzat en el mateix recinte comercial.

  Pujar