elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora ressonarà amb la Rompida de l'Hora en Dijous Sant

Almassora ressonarà amb la Rompida de l'Hora en Dijous Sant
  • La plaça Major tornarà a ser l'escenari per a aquest fragorós acte que trencarà el silenci a la mitjanit

MÉS FOTOS
Almassora ressonarà amb la Rompida de l'Hora en Dijous Sant - (foto 2)
Almassora ressonarà amb la Rompida de l'Hora en Dijous Sant - (foto 3)

La fi de les obres de la plaça Major de la Vila permetrà recuperar en aquesta edició la Rompida de l'Hora en el seu escenari habitual el pròxim 6 d'abril. Ho farà amb novetats respecte als actes anteriors, sobretot en l'apartat d'il·luminació, per a renovar el seu atractiu turístic. El barri antic se submergirà en l'ambient de misticisme amb major protagonisme de la plaça porticada en la matinada del Dijous Sant.

Així ho han revelat els integrants de Tambors de Passió al costat de l'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Cultura, Javier Mollá, després de la presentació de la imatge guanyadora del IV Concurs de cartells Tambors de Passió 2023. L'artista valencià Miguel Ángel Bonilla Sánchez s'ha alçat amb el primer premi amb la seua obra ‘Sentiment’, triada per un jurat format per 42 membres de la pròpia associació, convocats a aquest efecte, per a triar al millor dels nou treballs presentats.

El president de l'entitat, Damián Aguilella, va recordar que el guanyador rebrà un premi de 500 euros en metàl·lic, a més de veure el seu disseny reproduït en tota la cartelleria i altres elements de comunicació de la XV Rompida de l'Hora Tambors de Passió Almassora, que enguany tornarà al seu lloc de sempre, la plaça Major de la Vila després del trasllat a la plaça de l'Església per les obres en 2022, la celebració de dia i a porta tancada en 2021 pel COVID i la substitució de la Rompida en la plaça pels balcons durant el confinament de 2020. El retorn estarà marcat per novetats en l'escenografia per a revalidar el seu atractiu.

L'impuls comença amb l'elecció del cartell, l'autor del qual desenvolupa la seua labor professional com a dissenyador gràfic i il·lustrador. Va estudiar en la Escola d’Art i Superior de disseny d’Alcoi i, en la seua faceta artística, cal esmentar la seua obra pictòrica amb reconeixements i diversos premis en certàmens de caràcter nacional, a més de premis en disseny de cartells i logotips.

L'organització ha valorat molt positivament aquesta quarta edició del concurs, en destacar l'elevada qualitat i l'originalitat dels treballs presentats, que han arribat des de Castelló, València, Albacete i Múrcia. Així, ha destacat el segon lloc per a l'artista local Paco Membrado, amb la seua obra ‘Esclat’, i en tercer lloc la presentada per l'il·lustrador artista cartaginés Cristóbal Aguiló, amb la seua obra ‘Schhh… Prepara’t’.

Tambors de Passió Almassora ha agraït a tots els artistes l'esforç, la qualitat i l'originalitat de totes les obres a concurs, animant-los al fet que participen en la pròxima edició 2024, que portarà substantius canvis en les seues bases.

Pujar