20 de setembre de 2020 20/9/20

Almassora reobri un Museu Municipal del Torrelló totalment accessible

Almassora reobri un Museu Municipal del Torrelló totalment accessible - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora reobri un Museu Municipal del Torrelló totalment accessible - (foto 2)

  El Museu Municipal del Torrelló d'Almassora és ja accessible al 100%, després de l'adaptació de les condícies i la instal·lació d'un ascensor que permet visitar les sales de les tres plantes de l'edifici del carrer Major. "Aquesta intervenció no solament significa l'obertura del museu a molt més públic, sinó la adaptacion a la normativa d'un edifici que també opera com a centre social", ha manifestat la regidora de Turisme i Patrimoni, Amaya Gómez.

  L'edil ha visitat aquest matí les instal·lacions al costat del responsable d'una de les dues empreses locals que han escomés les obres. Finalment, per a la creació d'un forat per al pas de l'elevador ha sigut necessari derrocar dos de les parets interiors que delimitaven les sales d'emmagatzematge de la segona i la tercera planta, murs que s'han construït de nou.

  L'ascensor ja compta amb l'homologació necessària per a la seua posada en marxa i podrà utilitzar-se en visites com la prevista pels usuaris de la residència municipal en una de les eixides programades dins del programa 'Carnet TVI'. En aquestes excursions, els escolars de 6é de primària acompanyen i transporten els majors que utilitzen cadira de rodes o suports especials per a caminar.

  "Les visites teatralizadas que realitzarem en el jaciment a partir de febrer oferiran la possibilitat de passar per aquest museu, que alberga les restes dels antics poblats trobats en les successives excavacions", ha destacat Gómez, qui ha recordat que el jaciment també ha sigut condicionat perquè puguen accedir persones amb mobilitat reduïda o carrets de bebé.

  Cal destacar que la intervenció ha suposat també de l'adaptació de la porta principal d'accés per eliminar els obstacles que impedien el pas de cadires de rodes. A més, el projecte contemplava la construcció d'una condícia adaptada en la planta baixa del museu, que se suma a les ja existents en la segona i la tercera planta.

  En paral·lel a aquestes obres, les àrees de Turisme i de Serveis Públics han escomés una reforma integral de la façana, que ha servit per a acabar amb els problemes d'humitat que presentaven els baixos de l'edifici. Durant aquests treballs s'han trobat fragments de l'antic cadirat construïts amb pedra originària d'Almassora que han sigut conservats perquè puguen apreciar-se des de l'interior. L'exterior del Museu Municipal del Torrelló també ha canviat el seu aspecte, ja que ha passat de marró a estar pintat en color gris.

  El muntant de totes dues intervencions és de 62.967,23 euros. El cost dels treballs d'accessibilitat ha sigut de prop de 50.000 euros i el projecte ha comptat amb el suport de l'Agència Valenciana de Turisme, que ha aportat 21.585,28 euros a aquesta intervenció a través d'una línia de subvencions orientada a la modernització de la instal·lacions turístiques.

  Pujar