elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora registra les peticions dels centres per al pla Edificant

Almassora registra les peticions dels centres per al pla Edificant - (foto 1)

  El consell escolar municipal d'Almassora va ratificar ahir l'adhesió al pla Edificant de la Conselleria d'Educació, pas previ a la incorporació del consistori de forma telemàtica al registre habilitat per la Generalitat Valenciana, procediment que ha tingut lloc aquest mateix matí. L'alcalde accidental, Santiago Agustí, ha ratificat l'adhesió al programa per a la construcció de centres.

  La localitat ha reivindicat d'aquesta manera la reforma integral del col·legi Ambaixador Beltrán, la construcció del Santa Quitèria i l'ampliació de l'institut Álvaro Falomir. “Són tres infraestructures indispensables per al mapa educatiu d'Almassora, que se sumen a la voluntat de l'equip de govern de reactivar, amb tota la celeritat possible, les obres del col·legi Regina Violant, bloquejades per la petició de l'empresa constructora de sobrecost del pressupost”, ha assenyalat.

  L'adhesió al programa Edificant permet també enumerar altres peticions que els col·legis, instituts i l'escola infantil Sant Josep han traslladat per registre, com són les actuacions en cuines, passadissos, millores i ampliacions de pistes exteriors, clos, dotació d'equipament informàtic o digital i magatzems, entre unes altres. El consistori les ha inclòs en la petició telemàtica a la Conselleria d'Educació.

  D'aquesta forma, l'Ajuntament d'Almassora segueix el procediment que va aprovar en el ple de novembre per a “manifestar l'exigència i necessitat de totes les infraestructures educatives pendents en el municipi d'Almassora, així com de totes aquelles que es troben en una fase diferent i que no s'estan executant en el marc dels compromisos adquirits per una adjudicació definitiva, com és el col·legi Regina Violant”, assenyala el document ratificat en sessió plenària.

  De fet, encara que la Conselleria d'Educació exclou el col·legi Regina Violant d'aquest programa perquè està en fase de construcció, l'Ajuntament reitera la “exigència i necessitat” d'executar aquesta obra, la més prioritària dins del mapa d'infraestructures educatives locals.

  Així ho van traslladar el propi Agustí i la regidora d'Educació, María José Tormo, al secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, en la reunió mantinguda al novembre València. Per al consistori, les demores arrossegades durant anys en matèria d'inversió en els centres educatius públics han multiplicat les necessitats actuals, per aquest motiu la localitat mostrara la seua adhesió al pla des del primer moment. 

   

  Pujar