elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora recorda l’obligatorietat de mantindre nets els solars

Almassora recorda l’obligatorietat de mantindre nets els solars
  • La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, remet un escrit a causa de les queixes veïnals

La Regidoria de Territori de l'Ajuntament d'Almassora ha recordat, mitjançant una carta, als propietaris de solars urbans del municipi, situats tant en el nucli urbà, la platja i els polígons industrials, que han de mantindre les seues instal·lacions netes i en bon estat. La regidora de l'àrea, Carmina Martinavarro, ha remés aquest escrit degut a les nombroses queixes rebudes per part del veïnatge, especialment d'aquells més afectats a causa de la proximitat.

El servei d'Inspecció Municipal seguirà amb la labor de revisió i control de l'estat dels solars assegurant-se, així, que compleixen amb l'ordenança municipal, perquè en cas contrari s'alçarà el corresponent expedient. No obstant això, Martinavarro ha posat l'accent en la responsabilitat i col·laboració ciutadana: “La nostra obligació és la de supervisar, però l'obligació de netejar i adequar aquests espais és dels propietaris de cada solar”, matisa l'edil de l'àrea de Territori.

A més de la corresponent sanció per a aquells que no complisquen amb l'ordre, és important recalcar que la brutícia d'aquests terrenys privats no garanteixen les condicions de seguretat i perjudiquen la salut de les persones. Una altra de les conseqüències és el perill que suposa per a la creació d'incendis i, amb això, els danys personals i materials del seu entorn. Així mateix, el descuit de la vegetació així com l'acumulació de fems en aquests espais fa més probable l'aparició de plagues d'insectes i també de rates.

La regidora de Territori fa aquesta crida als propietaris dels solars del municipi per a atallar les queixes i molèsties que tenen els veïns afectats i aconseguir, d'aquesta manera, “una millor convivència entre tots”.

Pujar