26 de setembre de 2020 26/9/20

Almassora reclama 27.800 euros per a actuar en camins rurals deteriorats

Almassora reclama 27.800 euros per a actuar en camins rurals deteriorats - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora, a través de la Regidoria d'Agricultura, ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana una subvenció de 27.857,03 euros per a remodelar tres camins rurals. Les vies proposades per a la reforma són la travessia Doblons i els camins Benafelí i Els Clots. L'objectiu és asfaltar les zones més deteriorades d'aquestes calçades per a garantir la seguretat del tràfic en un territori on "el cultiu de cítrics suposa un alt percentatge en l'activitat econòmica".

  A més, el projecte també inclou reparacions en algunes cunetes de les carreteres, així com la neteja d'aquestes per tots dos costats i la creació de noves cunetes en trams on no existeixen. En total, les obres afecten a 3.618,50 metres quadrats de pavimentació i 185 metres lineals de cunetes.

  El departament municipal d'Agricultura considera aquests camins com a vies de connexió fonamental en el terme rural, ja que constitueixen l'únic accés a nombroses parcel·les en cultiu de l'actualitat. En aquesta línia, la memòria del projecte incideix que el percentatge de població rural a Almassora "és molt alt", "per la qual cosa el manteniment del ferm en bon estat és fonamental per a evitar danys en els vehicles i, sobretot, accidents", ha considerat l'edil de l'àrea, Santiago Agustí.

  "Pràcticament un terç de la població activa posseeix finques rústiques", assenyala l'informe elaborat pels tècnics municipals, que especifica en 2.811 els titulars que figuren en el padró de terrenys rústics de la localitat. En l'actualitat, el nombre d'hectàrees conreades en el terme municipal d'Almassora és d'aproximadament 1.900, amb els cítrics com a principal producció, que aconsegueix les 60.000 tones anuals.

  Agustí traslladarà demà en comissió les claus del projecte als membres de l'oposició i recordarà que el tràfic constant en aquestes vies ha provocat en la superfície una deterioració important que obstaculitza la circulació i obliga a realitzar obres de manteniment. La durada de les reformes, per a les quals l'equip de govern reservarà fons propis si la Conselleria d'Agricultura declina la subvenció, està estimada en dues setmanes.

  Pujar