elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora promourà l’ocupació amb pràctiques en bioconstrucció

Almassora promourà l’ocupació amb pràctiques en bioconstrucció
  • Signa un conveni amb la cooperativa local Okambuva per a fer tallers en Santa Quitèria

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha signat hui el conveni de col·laboració amb la cooperativa local Okambuva per a dissenyar i promoure activitats formatives dirigidas a la pràctica en matèria de bioconstrucció que permeten formar i incorporar al mercat laboral a persones interessades en el sector. L'acord signat amb el responsable de la cooperativa, Joan Romero, té una vigència de dos anys amb possibilitat de pròrroga.

D'aquesta manera, Okambuva oferirà inscripcions preferents i en millors condicions econòmiques a persones interessades procedents dels tallers de formació ocupacional oferits per l'Ajuntament d'Almassora o altres programes municipals d'inserció laboral. A més, cada entitat podrà proposar a l'altra les actuacions que estime convenients en aquest sentit.

No en va, la cooperativa disposa d'un espai polivalent, Arquitèria, situat en la partida de Santa Quitèria, per a acollir activitats i iniciatives de contingut ecològic. Es tracta d'un espai obert òptim per a la realització de tallers i classes pràctiques amb materials respectuosos amb el medi ambient.

“L'objectiu que ens marquem és promoure la bioconstrucció a Almassora a través d'aquesta cooperativa local que té un projecte ja consolidat i encaminar iniciatives municipals cap a aquesta mena d'edificacions respectuoses amb el medi ambient”, ha assenyalat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro.

Per aquest motiu, la cooperativa tindrà accés al coneixement i a l'actuació del consistori per a augmentar les possibilitats d'implementació de les tècniques de bioconstrucció en la contractació pública i els projectes d'obra municipals. Així, farà costat als tècnics municipals en l'assessorament per a incorporar criteris de bioconstrucció i d'ús de materials naturals en la contractació exercida des de l'Ajuntament. Segons el conveni, les parts també es comprometen a difondre les activitats previstes en els seus canals informatius per a aconseguir la major participació de la ciutadania.

Pujar