21 de novembre de 2019 21/11/19

Almassora promou els bons tractes a les persones majors

Almassora promou els bons tractes a les persones majors - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora, en col·laboració amb entitats del municipi, impulsarà en els pròxims dies activitats amb motiu del Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament de les Persones Major, que es commemora el pròxim 15 de juny. "En una societat en la qual el nombre de persones majors és cada vegada major i en la qual la longevitat va en augment, és important que visibilitzem les amenaces que pateix aquest col·lectiu", ha apuntat l'edil de Serveis Socials, Diana Belliure.

  Des del seu departament recolzen la ponència 'Bon tracte a persones majors. Prevenció enfront al maltractament', que dimarts 12 de juny a les 10.30 hores se celebrarà a CaixAlmassora. Al capdavant de la xarrada estan Rosana Carceller i Diane Walker, responsables de l'àrea de persones majors de Creu Roja Castelló. Les ponents parlaran sobre les causes del maltractament i exposaran un decàleg de procediments sobre com actuar i com cuidar els ancians.

  D'altra banda, per al mateix 15 de juny, la Regidoria de Serveis Socials ha programat un acte musical simbòlic amb el qual pretén "fer reflexionar sobre la vellesa i les circumstàncies d'unes persones que veuen minvades les seues capacitats mentals i físiques i que, en la majoria dels casos, són extremadament vulnerables", en paraules de Belliure.

  Per a açò comptaran amb el suport de Salvador Sánchez, tècnic d'animació de la Residència i Centre de Dia Municipal de Persones Majors Depenents d'Almassora, qui interpretarà peces de creació pròpia acompanyat de la seua guitarra. Després de l'actuació de Sánchez, la regidora llegirà el manifest oficial d'aquest Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament de les Persones Majors en la plaça Pere Cornell.

  Cal recordar que el consistori manté activa la campanya 'Fes tractes amb els bons tractes', promoguda des del departament d'Igualtat per a combatre els abusos a les dones. Les accions d'aquesta iniciativa s'intensifiquen de cara a períodes festius per a prevenir agressions de qualsevol tipus. Entre les mesures més populars preses en les últimes festes de Santa Quitèria y del Roser destaca la creació d'una llista de cançons amb lletres no sexistes, basada en la proposta elaborada per l'Institut Basc de la Dona i amb més de 50 títols diferents.

  ocultar
  Almassora promou els bons tractes a les persones majors
  Pujar