14 d’agost de 2020 14/8/20

Almassora rep els projectes dels col·legis Ambaixador i Santa Quitèria després d’invertir 600.000 euros

Almassora rep els projectes dels col·legis Ambaixador i Santa Quitèria després d’invertir 600.000 euros - (foto 1)
  • El disseny bàsic i d’execució de tots dos permet accelerar el procés administratiu

L'Ajuntament d'Almassora ha rebut els projectes dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria després dels tres mesos assenyalats en l'adjudicació. D'aquesta manera, els gabinets d'arquitectura han registrat els seus dissenys, que superen els 600.000 euros dins del pla Edificant, per a continuar amb el procés administratiu que permeta traure a concurs les obres.

Així, el gabinet Durán Moreno Arquitectos SLP, guanyador del concurs d'idees per a Ambaixador Beltrán, ha presentat la seua proposta per a l'enderrocament dels edificis i el clos perimetral i la construcció d'un centre més gran que l'actual. El seu projecte, que ascendeix a 345.658,64 euros, inclou també el d'instal·lacions, l'estudi de seguretat i salut, la programació de control de qualitat, l'estudi de gestió de residus i l'eficiència energètica, a més de documents i projectes imprescindibles per a l'execució de l'obra nova, reforma o treballs previs d'adequació i demolicions.

La proposta de Durán Moreno, que va competir amb altres 13 ofertes, es materialitzarà en unes obres que eixiran a concurs públic per 6,1 milions d'euros. El nou Ambaixador Beltrán ocuparà un recinte de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns. Ocuparà un espai major que l'actual amb l'enderrocament de les antigues antics habitatges de mestres.

Per part seua, l'estudi d'arquitectura que forma l'UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, direcció i control tècnic d'obres i projectes SL i Leing SL també ha presentat el seu projecte bàsic i d'execució per a la construcció del col·legi Santa Quitèria. Amb un pressupost de 255.709,43 euros, el contractista guanyador del concurs d'idees ha planejat el disseny més òptim per a l’edificació del centre del carrer Drets Humans.

En aquest cas, les obres eixiran a concurs públic per 4,1 milions d'euros i permetran edificar el centre sobre una superfície de 5.041,70 metres quadrats per a tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals en dos torns. D'aquesta manera, l'alumnat del Santa Quitèria estrenarà un col·legi “de veritat” després d'una dècada en barracons. Així ho ha definit l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que ha recordat que, juntament amb el Regina Violant, la localitat estrenarà en aquesta legislatura instal·lacions en tres dels sis centres educatius d'Infantil i Primària que té Almassora.

Pujar