elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora projecta en FITUR el Millars com a reclam turístic de naturalesa

Almassora projecta en FITUR el Millars com a reclam turístic de naturalesa
  • L’alcaldessa promociona en la fira l’albirament d’ocells i l’esport a l’aire lliure

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i el regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, aprofiten hui la fira FITUR per a promocionar el riu Millars com a espai per al turisme de naturalesa en l'entorn privilegiat de la desembocadura i el paratge de Santa Quitèria. La localitat ha aprofitat l'expositor provincial per a desgranar els atractius d'aquesta zona que durant 2020 rebrà 266.200 euros cofinançats pels fons FEDER de la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora.

En concret, la delegació local ha traslladat fins al recinte firal la promoció de l'albirament d'ocells com a producte diferencial enfront d'altres municipis amb espais verds. “Hem realitzat millores en el llit, millorat el mobiliari i la infraestructura per a l'observació de la fauna, però el nostre compromís, que es tradueix en una nova reserva de fons en aquest any, passa per millorar encara més la desembocadura”, ha assenyalat el regidor de Turisme.

En aquest sentit, al llarg d'aquest exercici el riu absorbirà una de les inversions més quantioses de l'any per a fer accessible el passeig Vora Riu que connecta la platja amb la senda verda del Millars. Tindrà passarel·les adaptades i sumarà vegetació autòctona, a més de diferenciar espais per a ciclistes i vianants. “L'esport a l'aire lliure ha de ser una de les nostres bases i pocs espais tan agradables per a córrer o anar amb bici que fer-ho al costat del llit del riu”, segons l'edil de Turisme.

En aquest sentit, la localitat ha obert ja les inscripcions per a participar en la IV Infinitri Half & Olympic Triathlon d'Almassora el pròxim 20 de setembre. De fet, el consistori ha tornat a apostar per l'entorn del riu i la platja com a escenari per a aquesta prova esportiva en la qual ja poden registrar-se les persones interessades a través de l'enllaç http://halftriathton.infinitri.es/almassora/es via web.

La carrera passarà pels marges del Millars, un dels principals atractius de naturalesa d'Almassora, que s'ha proposat convertir-ho en espai accessible des de la desembocadura en Els Gols fins al paratge de Santa Quitèria. “No tots els municipis poden presumir de tindre un riu en el seu terme municipal, i molt menys de comptar amb una desembocadura que deixa immillorables vistes i la possibilitat de gaudir de la fauna i la flora a escassos metres”, segons Galí.

Per això la inversió d'enguany, cofinançada amb FEDER, multiplica els 21.864,7 euros invertits en 2019 en la incorporació de noves eines a l'entorn del riu Millars per a potenciar el turisme ornitològic, una injecció econòmica subvencionada per l’Agència Valenciana de Turisme per a la millora de serveis en el llit com la torre mirador de fusta de tres metres d’alçada, senyalística i berenadors de fusta.

Pujar