elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria

GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria
  • La consellera d'Interior i Justícia, Elisa Núñez, visita la Vila i els corrals d'Almassora per a posar de manifest la importància dels festejos taurins en les celebracions populars

Galeria de fotos
Santa Quitèria 2024. Bou per la vila 18/05
Santa Quitèria 2024. Bou per la vila 18/05

Almassora està immersa en les seues festes en honor a Santa Quitèria, declarades d'interés turístic provincial. La programació d'este primer dissabte de festes ve marcada per l'arrancada dels festejos taurins, amb la solta de 16 astados de les principals ramaderies. Sens dubte, els bous al carrer són un senyal d'identitat de les festes almassorinas. Unes exhibicions que compten amb el total suport institucional del Consell com s'ha posat de manifest ahir amb la visita de la consellera d'Interior i Justícia, Elisa Núñez, i el director general d'Interior, Arturo Alepuz.

L'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, acompanyada de membres de la corporació municipal, ha rebut, a l'Ajuntament, a Núñez, qui ha firmat en el llibre d'honor. Posteriorment, la consellera ha visitat el recinte taurí, a la Vila, i els corrals com a mostra de suport als bous al carrer, on Almassora és un clar exponent.

La consellera ha assenyalat que la Comunitat és la regió espanyola en la qual més festejos se celebren, ja que l'any passat van ser més de 8.600, sent la província de Castelló líder amb quasi 4.500 festejos de bous al carrer. “Els bous són cultura i pertanyen al poble, amb independència de si som aficionats, per la qual cosa a les institucions ens correspon respectar i treballar perquè se celebren en un marc d'absoluta seguretat”.

D'igual mode, Núñez ha demanat que cessen els atacs als festejos taurins, en relació a la supressió, per part del Govern central, del Premi Nacional de Tauromàquia. En este sentit, la consellera ha recordat que l'edició dels Premis Bous al Carrer 2024 tindran una menció honorífica a la tauromàquia “perquè els bous són una tradició espanyola”.

“Almassora és un poble de bous, d'afició arrelada, de la millor afició, en el qual la tauromàquia té l'espai que mereix com una peça fonamental de la nostra cultura i les nostres tradicions”, ha assenyalat l'alcaldessa. Tormo ha posat de rellevància l'enorme paper que exercixen les penyes i collas per a situar a Almassora com una plaça de primera dins dels festejos taurins populars.

A les 18.00 hores, s'ha soltat el bou del poble de la ramaderia de Gabriel Rojas, patrocinat per l'Ajuntament, un astado de l'ACT Santa Quitèria, també de Gabriel Rojas, i un altre exemplar de l'ACT La Picaora i L'Escàndol del ferro Sánchez d'Alva, amb eixida des de la plaça de la Picaora. A la nit, s'embolaron.

També s'ha inaugurat l'exposició de Carmen Mansilla titulada Muses, semimuses i corxeres en CaixAlmassora.

A la nit, va actuar Soraya i la nit va tancar amb DJ en el Recinte Fester.

MÉS FOTOS
GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria - (foto 2)
GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria - (foto 3)
GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria - (foto 4)
GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria - (foto 5)
GALERIA | Almassora gaudix de la primera jornada del bou per la vila de les festes de Santa Quitèria - (foto 6)
Pujar