22 de setembre de 2020 22/9/20

Almassora premia els mèrits esportius d'una dotzena d'atletes locals

Almassora premia els mèrits esportius d'una dotzena d'atletes locals - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha atorgat ajudes per valor de 8.700 euros a 12 esportistes individuals o per parelles del municipi. Els beneficiaris seran així premiats pels mèrits esportius obtinguts durant la temporada 2016-17, respecte a la qual el consistori ha valorat, principalment, els resultats reconeguts per les federacions en competicions mundials, europees, nacionals i autonòmiques.

  Així doncs, els esportistes que han sigut reconeguts amb aquesta beca pública rebran fins a 1.200 euros per persona, un 20% més que en edicions anteriors d'aquesta convocatòria de subvencions. Tots ells destaquen en especialitats com les arts marcials, el ball esportiu, la gimnàstica artística i rítmica, el ciclisme, la pesca esportiva, el salt de longitud i la marxa atlètica.

  "És el nostre deure, com a institució íntimament lligada a l'esport, donar suport a aquells que destaquen i, més encara, si ho fan en disciplines minoritàries en les quals l'obtenció de patrocinis és complicada", ha assegurat el regidor d'Esports, Xavier Trenco. L'edil ha aprofitat per a agrair als esportistes “tot el temps, tot l'esforç i tota l'energia que inverteixen a ser els millors, una dedicació que ajuda a projectar la imatge d'Almassora”.

  Un total de 16 atletes s'han presentat a la convocatòria d'aquest 2017. La introducció de les subvencions per concurrència competitiva fa que "el procés de concessió d'ajudes sufragades amb diners públics siga totalment transparent i obert a la participació de tots els esportistes locals que ho desitgen", ha incidit Trenco.

  Cal recordar que els beneficiaris disposaran de temps fins al 15 novembre per a aportar la documentació que justifique la seua activitat durant tota la temporada. Com a justificants seran acceptades factures per serveis professionals com a entrenadors o massatgistes i despeses relatives a viatges, dietes, material esportiu o desplaçaments.

  Així mateix, els departaments d'Esports, Serveis Socials, Cultura, Joventut i Participació Ciutadana, en col·laboració amb els serveis d'Intervenció i Secretaria de l'Ajuntament d'Almassora, ultimen els detalls del nou Pla Estratègic de Subvencions. Amb l'objectiu d'homogeneïtzar els criteris de totes les àrees municipals a l'hora d'atorgar ajudes i que les activitats promogudes des de les entitats socials y esportives siguen en benefici del conjunt del municipi, l'equip de govern preveu donar a conèixer l'estratègia al tancament de l'exercici de 2017.

  Pujar